Mihai Stepan Cazazian

Mary Vartanian, o armeancă în vârstă de 109 ani, care a supraviețuit genocidului, onorată în Statele Unite

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În ajunul aniversării genocidului armean, în sala Camerei Reprezentanților a Statului Massachusetts (Statele Unite) a avut loc o ceremonie în onoarea lui Mary Vartanian, supraviețuitoare a genocidului, în vârstă de 109 ani, care va împlini 110 ani în luna august.

Potrivit CBS News, Mary Vartanian a primit titlul de invitată de onoare din partea Camerei Reprezentanților din Massachusetts în semn de recunoștință pentru păstrarea culturii armene în Stat și a contribuția ei în cadrul comunității armene. Mary Vartanian, care locuiește în Jamaica Plain, a ajuns la Camera Reprezentanților a statului sub o escortă specială a poliției din Boston.

Mary Vartanian a spus că s-a născut în timpul genocidului armean și familia ei a mers mai întâi în Siria, apoi în Liban, iar în anii 1970 s-a mutat în Statele Unite. De-a lungul vieții sale, a fost însoțită de un sentiment puternic de atașament față de cultura armeană.

În cadrul evenimentului a fost intonat imnul național al Armeniei. Senatorii de stat au susținut un discurs și au lăudat contribuția lui Mary Vartanian la păstrarea culturii armene și a rolului ei în cadrul comunității armene. Potrivit sursei, unii parlamentari au purtat banderole care simbolizau genocidul armean.

armenews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *