Mihai Stepan Cazazian

Un avocat parlamentar din Moldova a declarat că Armenia a comis un genocid contra poporului azer

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

aurelia_grigoriu_panorama_am

Armenia a ocupat 20% din teritoriul Azerbaidjanului şi a comis un genocid contra poporului azer. Este afirmația avocatului parlamentar din Republica Moldova Aurelia Grigoriu, rostită  în cadrul unei conferinţe europene privind standardele asigurării supremaţiei legii, organizate de către Curtea Constituţională şi Ministerul de Externe al Armeniei, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului şi Comisia de la Veneţia, la Erevan.

“Agresiunea împotriva Azerbaidjanului continuă de mai bine de 25 de ani. Armenia a încălcat graniţele Azerbaidjanului pe o lungime de 360 de kilometri, a preluat controlul a 198 de kilometri de frontieră azerbaidjan-iraniană şi a ocupat 20% din suprafaţa ţării”, a declarat Grigoriu.

Declaraţiile au provocat o reacție negativă, avocatul moldovean fiind acuzat că ar fi fost plătit de Baku pentru a susţine aceste afirmaţii. În acest sens, presa de la Erevan a difuzat mai multe dovezi care în opinia lor ar confirma faptul că Aurelia Grigoriu ar fi fost recompensată de Azerbaidjan pentru ca să afirme la tribuna unei conferinţe internaţionale că Armenia a comis un genocid contra azerilor în localitatea Hodjali. Printre argumentele presei armene sunt poze de pe reţele sociale care arată că Aurelia Grigoriu a participat la recepţia din 28 mai, organizată de ambasada Azerbaidjanului de la Chişinău cu prilejul zilei naţionale, sau faptul că avocatul s-a aflat la mijlocul lunii iunie 2013 la Baku.

“Este evident faptul că aceaste afirmații au fost comanadate de azeri. Am văzut o muțime de texte cu asemenea conținut, deja îl știm pe de rost”, a declarat deputatul Adunării Naționale din Armenia David Arutiunian.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Aurelia Grigoriu reacționează, spunând că ”eu doar am descris lucruri cunoscute despre Karabah şi alte regiuni. M-am referit la faptul că în cazul unor conflicte militare, prioritatea numărul unu a tuturor ar trebui să fie protejarea drepturilor omului şi asigurarea securităţii populaţiei civile. Totodată am spus că reglementarea conflictelor trebuie să se facă doar pe cale paşnică”

Platforma Naţională a Parteneriatului Estic a solicitat conducerii Parlamentului “să verifice dacă informaţiiile difuzate de mass-media din Armenia privind declaraţiile avocatului parlamentar Aurelia Grigoriu la conferinţa din Erevan corespund realităţii şi să ia atitudine faţă de acest incident”.

http://epresa.md

22 Responses to Un avocat parlamentar din Moldova a declarat că Armenia a comis un genocid contra poporului azer

 1. gugush July 8, 2013 at 4:11 pm

  *Azyerbaigeanul NU a comis un genocid impotriva Armenilor la Sumgait, Baku, Amid, si pe tot cuprinsul tarii in 1968. Nuuuuuuuu…..Armenii s/au omorat singuri, si/au dat foc singuri si si/au zdrobit capetele singuri, Nu?
  * La Amid NU a avut loc un act de barbarie Nu…a fost un gest de prietenie intre popoare,,Da…(1968)
  *La Budapesta ofiterul azer NU a deapitat un ofiter armean vitejeste in timp ce acesta dormea. El…a gresit usa, dorind sa decapiteze mai intai pe celalalt ofiter armean. Deci e un erou national si e normal sa fie decorat de guvern,Nu?
  -Ce va uitati asa la mine?…N-am dreptate? Eeeeeee
  stati ca va arat eu!

 2. Tabriz July 9, 2013 at 4:04 pm

  Cu cata spuma la gura puteti sa vorbiti despre evenimentele de la Sumgayit care a fost de fapt o provocare organizata de KGB! Cati armeni au murit atunci? Cateva zeci de persoane! Imi pare rau pentru ei, dar de ce incercati sa para ca au murit mii de persoane?! De ce sa nu vorbim despre ce ati facut voi azerilor din Armenia? Ceea ce s-a intamplat la voi a fost mult mai grav decat la Sumgayit.

  *Armenia NU a ocupat Nagorno-Karabahul cu inca 7 judete care nici nu faceau parte din NK. Doar a revendicat ceea ce este a ei pe baza unor mituri.
  *Un million de refugiati nu au fugit din cauza fascismului armean! Pur si simplu s-au plictisit sa traiasca pe locurile natale.
  *Teritoriul Armeniei nu a fost purificat etnic! Probabil tot s-au plictisit azerii de acolo si au plecat singuri.
  *ASALA nu a comis actiuni de teroare. Probabil cei care au cazut jertfa s-au impuscat sau s-au explodat singuri!

 3. Krikor July 9, 2013 at 11:10 pm

  Prin gura acestei femei ignorante vorbesc petro dollarii. A facut de ras poporul Roman si Moldova

 4. Tabriz July 10, 2013 at 3:15 am

  Daca tu spui asta poate chiar trebuie sa te cred Krikor. Doar aveti experienta bogata in “cumpararea” opiniilor si de aceea stii bine despre ce vorbesti. Insa recunosc ca avem mult de invatat de la voi, stiti sa faceti acest lucru mult mai subtil 😉

 5. Cristina July 10, 2013 at 12:42 pm

  Da, doar noi suntem cei bogati, noi suntem cei care ne laudam ca avem un buget al armatei care depaseste intregul buget de stat al tarii vecine, noi suntem cei care aruncam in stanga si in dreapta cu bani (inclsuiv nu stiu cate milioane de dolari Muzeului Louvre din Paris)…

 6. Cristina July 10, 2013 at 12:47 pm

  In Sumgayit au murit mai putin de o mie de persoane, dupa cate stiu eu, vreo 600si ceva. eu am un vecin care e refugiat din Sumgayit, nascut crescut acolo, a avut norocul sa scape. De KGB sau de altii, tot de-ai vostri sunt.

 7. Cristina July 10, 2013 at 12:52 pm

  Si daca am “ocupat” Karabaghul, ce..? Foarte bine am facut! A fost al nostru, este al nostru si al nostru va ramane!
  Voi ce ati facut cu Nakhichevanul si cu sutele de pietre de mormant medievale din Nor Djugha in 2005????
  Vreau sa spun ca peste tot exista uscaturi, fiecare din parti are vinovati. Eu cunosc un tip care a violat o fata azera si se lauda cu asta. De altfel e retardat si paralizat, nu se poate ridica din pat. Nu il scuz, nu il apar, dimpotriva. Violatorii de peste tot ar trebui castrati. Dar asta nu va da dreptul sa ne acuzati de genocid, cel putin nu in Khojalu, care astazi se numeste Ivanyan 😉

 8. Tabriz July 10, 2013 at 3:04 pm

  Tocmai de aceea spun ca avem mult de invatat de la voi fiindca reusiti sa faceti mai multe cu mult mai putine resurse 😉
  Avem bugetul militar atat de mare deorece avem un vecin ca Armenia care ne a ocupat 20% din teritoriul.
  Iar in ceea ce priveste banii nostri aruncati – in primul rand nu e frumos sa numeri banii altuia, in al doilea rand tot datorita voua se intampla acest lucru. As fi preferat sa nu fim nevoiti sa raspundem la propaganda voastra in strainatate si sa folosim acesti bani pe ceva mai util.
  Legat de Sumgayit – am mai spus deja – cine au fost cei care au comis aceste fapte? Nicidecum vecini si prieteni ai armenilor din Baku si Sumgayit, ci refugiati azeri din Armenia care au intampinat fapte si mai grave in Armenia.
  Cum adica KGB-ul a fost de a nostru? KGB-ul a fost al URSS-ului – si daca nu au fost evenimentele din Sumgayit, ei trebuiau sa organizeze un alt motiv ca sa intra tancuri in Baku si sa darime protestele pentru cesiunea din URSS a Azerbaidjanului. Deci clar ca a fost interesul centrului sa gaseasca orice pretex ca sa suprime protestele pro-independenta.
  Legat de Karabah – cand a fost Karabahul a vostru si de unde stii ca va fi a vostru? Daca crezi ca cu cei 50.000 de armeni de acolo (in timp ce noi avem 1 milion de refugiati de acolo) poti pastra acest teritoriul, inseamna ca crezi si in basme. Timpul va pune totul la locul sau.
  A fost greseala si o prostie ce s-a intamplat in Nahcivan, dar mult mai grav a fost ceea ce ati facut voi cu toate monumentele noastre din teritoriul actual al Armeniei.
  Ai zis bine, CEL PUTIN nu in Hodjali! In primul rand nu am vorbit despre Hodjali, in al doilea rand ati sters de pe fata pamantului nu un singur, dar zeci, poate chiar sute de sate azere si ati creat un stat monoetnic pe teritoriul care se numeste Republica Armenia astazi.
  P.S. Nu inteleg cum poti sa vorbesti despre dreptate, corectitudinea, valori morale + sa ne acuzi de ceva, si sa te amuza ca pentru un oras disparut din cauza voastra s-a inventat acum un nume armenesc.

 9. Krikor July 11, 2013 at 5:20 am

  Cristina, Gugush si toti prietenii
  Eu va sugerez sa nu mai raspundeti acestui provocator plati cu petro dolari. Scopul lui este sa provoace si sa creeze antagonism intre Armeni
  Nu merita sa I sa raspunda. Raspunzand cestui individ care linge blidele Ambasadei Azerbaigeanlui nu facem decat sa-i dam apa la moara El isi castiga existent prin calomnie si provocare.
  Nu este in stare sa dea un raspuns logic si de caeea recurge to tot felul de minciuni si provocari

 10. Cristina July 11, 2013 at 6:24 am

  Krikor,

  Karmir kove kashin chi pokhi, kidem. Payts ays eshe indzi hanmperutyunits durs e berum…

 11. Krikor July 11, 2013 at 8:00 pm

  Cristina
  Ais shan zavagin mi badaskhni

 12. Tibi86 July 11, 2013 at 9:22 pm

  Krikor, tu cel care nu stie sa poarte discutie adecvata, si cel care nu poate sa scrie 2 prepozitii fara sa recurga la ura si jigniri, imi spui mie ca recurg eu la provocari si minciuni? Daca spun vreo minciuna de ce nu profiti de ocazia si nu dovedesti macar in fata compatriotilor tai ca ma insel? Mi-ai facut minciunos de nenumarate ori, insa nu ai aratat niciodata concret ce anume din cele scrise de mine e minciuna. Daca tu esti cel corect de ce iti este frica sa porti conversatia? Celui care nu are nimic de ascuns niciodata nu e frica de conversatie.

 13. Krikor July 12, 2013 at 4:06 am

  Cristina, Gugush si ceilalti prieteni
  In E mailul meu din 11 Iulie eu nu am mentionat nici un nume dar Tabriz s-a simtit cel vizat si s-a autoinvinovatit. Deci:
  El este cel care initriga prin miciuni ca noi ceilalti sa cadem in plasa lui si el sa continue sa-si castige salariul din mizerabila meserie de mincinos si intrigant platit de Azeri.
  Aceasta nu va reusii nici o data.
  Sa inteleaga forate bine ca independenta poprului din Kahrabagh nu sete obiect de targuiala la “pazar” cu petro dolarii castigati de Aliev “effendi” nici de viitorea presedinta Mehriban “hanum” .
  Cand voi avea ocazia s-a vad pe Tabriz ii voi spune toate aceste in limba lui materna ca sa inteleaga mai bine.

 14. Tabriz July 12, 2013 at 9:45 pm

  Ouch!! Mi-ai prins! Daca nu ziceam nimic lumea considera ca il faci pe Gugush (sau poate chiar pe Cristina) provocator minciunos platit, dar asa m-am dat singur de gol. Ce neatent am fost! Unde imi era mintea?! 🙁
  … Dar vorbind serios, vreau sa stiu macar cati ani ai inainte sa ne vedem fata in fata. Dupa comentariile tale nu pari o persoana care a implinit macar 18 ani.

 15. Kundacgian Dicran July 15, 2013 at 4:45 pm

  Toti cei care ii acuza pe armeni, sunt niste oameni fara coloana vertebrala, fara pic de onoare,fara scoala si fara nici un sentiment ca ar putea eventual sa aibe dreptate !!! Armenii nu ar fi in stare niciodata sa deposedeze alte tari de teritoriile lor, deoarece au patit-o si ei la randul lor si stiu ce inseamna acest lucru. Armenii au suferit, pentru ca sunt un popor de sfinti,si nici un alt popor nu are o populatie calitativ superioara, populatiei armene !!! Armenii sunt un popor unic,net superiori azerilor si turcilor !!!

 16. Tabriz July 15, 2013 at 7:33 pm

  Citez …Nici un alt popor nu are o populatie calitativ superiora populatiei armene!!!…
  Dicran, bravo, cel putin esti sincer. Exact ca tine gandeste majoritatea armenilor, dar nu o spune.
  Oare cu ce ma acuzai daca vorbeam eu ca tine si spuneam ca turcii sunt calitativ superioare armenilor?!
  Daca erati pasnici spuneam ca pur si simplu suferiti de narcism si asta e tot. Insa nu sunteti pasnici si altfel de gandirea rezulta in fascism. Din pacate noi am cunoscut ce este fascismul armean.
  Zici ca armenii nu deposedeaza alte tari de teritoriile lor? Dar ceea ce faceti la ora actuala cu Karabahul cum poate fi numita? Nu sunteti voi cei care aveti pretentii teritoriale pentru toti vecinii?
  Sau asta tot nu conteaza si trebuie sa va multumesc ca macar nu aveti pretentii teritoriale pentru toata planeta? Pentru Japonia, Congo sau Spania de exemplu

 17. Tabriz July 15, 2013 at 7:43 pm

  P.S. scuze, cu Spania nu am dat exemplu bun – am uitat ca unii asa-zisi oamenii de stiinta din Armenia sustin ca si peninsula Iberica a facut candva parte din Armenia Mare

 18. Krikor July 16, 2013 at 4:10 am

  Dikran
  Ais shuni hed mi viger. Chi arjer vor ir tagarti mech inas

 19. Cristina July 18, 2013 at 5:50 pm

  Yes esadz em, garmir gove gashin chi pokher…

 20. Krikor July 18, 2013 at 6:54 pm

  Cristina
  Shad gishd e asadzet
  Yev inchbest rumineren ien asum kaile mushdage ga poxi payts sovorutiune voch
  Uremn mi badasxanek vor ir asadzov sadki

 21. Cristina July 19, 2013 at 6:57 am

  Krikor,

  djisht ek, payts erpemn chem grnar indzi bahel, kjghaynatsne indzi ays eshu mege…

 22. Krikor July 19, 2013 at 8:18 pm

  Cristina
  Lav. paits yete zsbes nerveret ain anden bidi haxtenk ais shan tzazkin
  Vonts e pokrig Anahide