Redactor

ARMENIA | Campionatul European de Haltere a început la Erevan cu o mare ceremonie de deschidere dar și cu un incident

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Campionatul European de Haltere a fost deschis oficial pe 14 aprilie, cu o ceremonie de deschidere impresionantă la Complexul Cultural și Sportiv „Karen Demirchyan” din Erevan, capitala Armeniei.

La eveniment au fost prezenți premierul armean Nikol Pașinian, președintele Republicii Armenia, Vahagn Khachaturyan, președinții federațiilor internaționale și europene de haltere, alți oficiali, numeroși reprezentanți ai lumii sportului, sute de fani.

În cadrul magnificului spectacol de sunet și lumini, au fost prezentate mai întâi istoria și moștenirea culturală a Armeniei, apoi au fost prezentați sportivii legendari care au adus glorie Armeniei în diferite sporturi.

Apoi, parada steagurilor a avut loc într-un mod inedit fiind aduse pe scenă steagurile celor 40 de țări participante. Când a fost prezentată echipa Azerbaidjanului, în sală a fost adus steagul Azerbaidjanului, a cărui imagine a fost proiectată și pe marele ecran din sală. Publicul a început să fluiere în timpul prezentării, apoi, un participant la festivitate, Aram Nikolyan a luat de pe scenă steagul azer, din mâna tinerei care-l ținea și i-a dat foc, fugind spre ieșire cu steagul. Forțele de ordine au reușit să-l imobilizeze pe Aram Nikolyan și un nou steag a fost adus pe scenă. Aram a fost reținut la Departamentul de Poliție Malatia din Erevan și potrivit primelor informații, s-a deschis un dosar de urmărire penală privind aspecte de huliganism.

One Response to ARMENIA | Campionatul European de Haltere a început la Erevan cu o mare ceremonie de deschidere dar și cu un incident

  1. Cristina April 18, 2023 at 5:25 am

    Aram Nikolyan a fost arestat dar apoi l-au lasat liber, si daca bine am inteles, dosarul a fost inchis “?????????? ????????????? ????????” – adica aproximativ nu s-a putut demonstra ca exista elemente de criminalitate in acuzatiile aduse lui Aram. In timp ce este posibil ca acest incident sa fi afectat “rating”-ul Armeniei la nivel international (in ceea ce priveste parerea vecinilor nostri dinspre est, aceea este clara dar nici nu ne puteam astepta la altceva), majoritatea societatii este de acord cu ceea ce a facut Aram – foarte bine a facut. Eu personal cred la fel. Foarte bine a facut. Iar el se explica in felul urmator – “Singura mea intentie a fost ca drapelul Azerbaijanului sa nu fie ridicat in capitala Armeniei, ca nu cumva vecinii nostri din est sa aiba impresia ca poporul armean accepta si se impaca cu o anumita situatie. Si dupa parerea mea orice barbat armean cu demnitate ar fi facut la fel”…