Mihai Stepan Cazazian

ZOBUIAN, cofetărie de autor în centrul Bucureștiului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Ciprian-ZobuianCiprian Zobuian, artisan patissier-chocolatier, a deschis pe 1 iunie propria sa cofetarie prin care vrea sa isi promoveze brandul pe segmentul deserturilor, in special macarons si praline de ciocolata, cu care se adreseaza atat consumatorilor finali cat si partenerilor din zona hotelurilor si restaurantelor.

Ciprian Zobuian este deja un nume cunoscut in domeniul deserturilor, in special pentru pralinele de ciocolata. Interesul sau pentru acest domeniu a aparut insa relativ tarziu. A lucrat in domeniul gastronomiei atat la hoteluri importante din Bucuresti, cat si pe vase de croaziera, iar cofetaria a aparut in viata sa mai mult din intamplare, in timp ce lucra la deschiderea unei brioserii.

”In ultimii ani m-am ocupat mai mult de consultanta si management pentru deschiderea de locatii noi in domeniul gastronomiei. Am colaborat astfel la deschiderea unei cantine, a unui restaurant de hotel de trei stele, dar si a unei  cofetarii din Dorobanti, specializata in cupcakes si briose. Cofetaria a reprezentat o provocare pentru mine, fiind un domeniu care imi era mai putin cunoscut, dar am avut astfel ocazia sa imi dau seama ca imi place mai mult decat bucataria pe care o faceam inainte”, afirma Cprian Zobuian.

Dupa acest proiect, Ciprian Zobuian a inceput colaborarea cu un important producator belgian de ingrediente pentru patiserie si cofetarie, timp in care a participat la traininguri in afara tarii, unde a a acumulat cunostinte despre ingrediente si tehnici de preparare mai putin cunoscute pe plan local.

Showroom de praline, macarons si mousse-uri

Chiar daca lucra de ceva timp la brandul Zobuian, impreuna cu partenerul sau Laurentiu Mata-Tanase, ocupandu-se de partea de deserturi pentru diferite evenimente, Ciprian Zobuian a simtit nevoia de a avea o  locatie in care sa isi poata expune ideile.

zobuian-2-768x384

Asa a aparut oportunitatea de parteneriere cu proprietarul cofetariei de pe Bulevardul Hristo Botev, de langa Piata Rosetti din Capitala. Fostul proprietar, Elena Oseaca, a ramas in continuare actionar, Ciprian Zobuian este responsabil de productie, iar Laurentiu Mata-Tanase se ocupa de marketing, promovarea si dezvoltarea conceptului si a brandului Zobuian.

citește mai mult http://www.trendshrb.ro

vezi si https://www.facebook.com