Mcrtici Baghdasarian

Ziua Internaţională a Limbii Materne

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, Uniunea Elenă şi Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România au organizat un eveniment. La sediul Uniunii Elene din Bucureşti a avut loc o acţiune aniversară la care au participat reprezentanţi ai urmatoarelor comunitaţi etnice: albanezi, armeni, evrei, italieni, greci, macedoneni, maghiari şi ruşi lipoveni.

Evenimentul promovează recunoaşterea şi utilizarea limbilor materne din lume, în mod special pe cele ale grupurilor minoritare. UNESCO a proclamat data de 21 februarie ca zi internaţională a limbii materne. Programul a cuprins momente artistice cum ar fi recitări de poezii şi cîntece populare în limba maternă. Reprezentanţii minorităţii armene Hasmig Danielian şi Mcrtici Baghdasarian au recitat două poezii în limba armeană.

Tot cu această ocazie, Şcoala Tinerilor cu Initiaţivă Interculturală (STII) a propus ca reprezentanţii tuturor minorităţilor să se alăture organizaţiei cu scopul de a realiza evenimente interetnice în perioada următoare. Au fost cooptaţi în organizaţie tineri din comunităţile: armeană, maghiară şi ebraică.

În încheiere deputatul Dragoş Zisopol reprezentant al Uniunii Elene în Parlamentul României a invitat toate minorităţile să participe, ca şi anul trecut, la carnavalul ce va avea loc în luna martie.


One Response to Ziua Internaţională a Limbii Materne

  1. Cristina February 23, 2011 at 11:36 am

    Ce poezii ati recitat?