Mihai Stepan Cazazian

ZIUA ARMENIEI la CONSTANȚA

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La Constanta este deja o traditie ca drapelul Armeniei sa fluture alături de cel al Romaniei pe frontispiciul Muzeului de Istorie si Arheologie, in locul cel mai incarcat de istorie al orasului! Prietenia trainica pe care noi, armenii am construit-o cu poporul care ne-a adoptat in repetate randuri din cauze istorice, a facut posibil ca an de an, romanii sa serbeze alaturi de noi acesta zi deosebita. Ne-am bucurat tot timpul de sprijinul autoritatilor locale in toate demersurile noastre si ziua de astazi este un nou prilej pentru a ne arata recunostinta.

Ineditul acestui an, dincolo de tumultul nascut din criza sanitara, a fost, pentru noi, armenii constanteni, mesajul unui copil deosebit, care, cu entuziasmul celor 11 ani ne-a trimis o rugăminte cu totul speciala. Il reproducem aici, pentru ca este cu adevarat miscator:

Buna ziua!

Numele meu este Raul. Am 11 ani și sunt român. Am o colecție de steaguri și iubesc istoria. Din păcate, nu am steagul Armeniei, o țară foarte frumoasă! Dacă aveți plăcerea și posibilitatea de a-mi trimite un steag al Armeniei, aș fi foarte fericit !!!

Mulțumesc!!!

I-am pregatit nu unul, ci doua steaguri pe care sa i le dam în dar si cateva cuvinte prin care sa îi arătăm cat de mult a însemnat pentru noi mesajul lui.

Iti multumim, Raul, pentru pasiunea ta!

La multi ani, Armenia!

LiviuMerdinian, Presedinte

UAR Constanta