Mihai Stepan Cazazian

Zi plină la Cluj pentru Varujan Vosganian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 Cu ocazia lansarii romanului Copii razboiului la Muzeul de arta din Cluj-Napoca, in data de 19 mai, Varujan Vosganian, presedintele Uniunii Armenilor din Romania a avut o intalnire cu conducerea Bibliotecii Centrale Universitare pentru a lua pulsul lucrarilor de extindere a acestui lacas vechi de cultura.

Dupa aceasta vizita la BCU,   a avut loc la Colegiul Național „George Barițiu”,  masa-rotundă cu tema  Prevenirea violenței în școli prin activități creative. În cadrul acestei activității se dorește o întâlnire între elevii și profesorii școlii  și reprezentanți ai comunității multidemensionale – invitați, specialiști din diferite domenii (social, juridic, religios, academic) pentru a discuta despre: Cauzele care duc la violența în școală;  Instrumentele pe care le putem folosi pentru evitarea acestor situații;  Consecințele pe care le pot atrage actele de violență. Avand in vedere ca acest Colegiu a fost primul care a parafat un protocol de colaborare cu UAR Sucursala Cluj, prima actiune fiind vernisajul expozitiei de fotodocumente despre Genocidul armean, Varujan Vosganian, presedintele Uniunii Armenilor din Romania a poposit si la lucrarile acestei mese rotunde, unde alocutiunea sa despre non-violenta si iertarea semenilor a avut un veritabil succes la publicul participant.

In incheierea zilei, Varujan Vosganian a participat, alaturi de senatorii Mihai Gotiu si László Attila, in emisiunea Proiect Romania, difuzata de TVR Cluj.