Redactor

FOTBAL / Youri Djorkaeff va conduce Fundația FIFA

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Fostul internaţional francez, de origine armeană, Youri Djorkaeff a fost numit la conducerea Fundaţiei FIFA, creată în 2018 şi care coordonează programe sociale în întreaga lume şi ajută la reconstrucţia infrastructurilor sportive, a anunţat Federaţia internaţională de fotbal.

Djorkaeff (51 ani), care a pus capăt carierei sale fotbalistice în 2006, a fost numit director general al fundaţiei cu sediul la Zurich, unde se află şi birourile FIFA. Englezoaica Joyce Cook, aflată până acum în fruntea diviziei care se ocupa de relaţiile cu federaţiile membre ale FIFA, va ocupa la rândul ei funcţia de secretar general al Fundaţiei FIFA.

Campion mondial în 1998 cu selecţionata Franţei, Youri Djokaeff a evoluat în cursul carierei sale la echipe precum AS Monaco, Paris Saint-Germain, Inter Milano şi New York Red Bulls, unde şi-a încheiat cariera. El s-a implicat de atunci în diferite proiecte de dezvoltare şi şi-a înfiinţat propria fundaţie, în 2014.

“Munca la fundaţia mea a fost experienţa cea mai plină de satisfacţie din viaţa mea. Cunoaştem cu toţii potenţialul fotbalului de a schimba vieţi şi sunt bucuros să pot contribui într-un mod foarte concret”, a precizat Djorkaeff, într-un comunicat dat publicităţii de FIFA.

romanialibera.ro