Mihai Stepan Cazazian

World Press Photo / Vaghinak Ghazaryan premiat pentru fotografia „Soldat în repaus”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Concursul anual de fotoreportaj World Press Photo și-a desemnat  pe 15 aprilie, la Amsterdam, premianții. La categoria „Fotografia anului” a fost desemnat câștigător fotograful danez Mads Nissen pentru fotografia sa în care apare o asistentă medicală de la un azil de bătrâni, care îmbrățișează o femeie de 85 de ani. În martie 2020, din cauza pandemiei, în toate azilurile de bătrâni din Brazilia au fost interzise vizitele. Milioane de brazilieni nu și-au putut revedea rudele.

La categoria „Probleme contemporane” Vaghinak Ghazaryan, s-a poziționat pe locul 3 cu fotografia sa Resting Soldier (Soldat în repaus) care surprinde un soldat în tranșee, în nord-estul Syunikului, în Armenia. odihnindu-se pe o folie de plastic.  

Vaghinak Ghazaryan s-a născut în 1974. Este fotograf independent, cu sediul la Erevan, și este absolvent al Departamentul de Film și Fotografie al Academiei de Televiziune și Radio din Armenia în 2004 și al Școlii de Critică de Artă și studii curatoriale AICA în 2011. Din 2001 până în 2003 a lucrat ca fotograf pentru agenția de știri Armenpress. În prezent, colaborează cu centrul de fotografie documentară 4plus.org și oferă cursuri online despre documentar și fotoreportaj organizate de Școala de fotografie modernă Docdocdoc.