Mihai Stepan Cazazian

winesofarmenia.store – prima platformă, online, de vânzare a VINURILOR ARMENEȘTI în UE

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pentru a asigura disponibilitatea vinurilor armenești în țările UE, Vine and Wine Foundation of Armenia și Agenția Germană de Cooperare Internațională (GIZ), în cooperare cu Federația ACBA, au înființat o platformă de vânzare online a vinurilor armenești www.winesofarmenia.store, transmite Ministerul Economiei.

Site-ul este disponibil în trei limbi: engleză, franceză, germană, iar versiunea în rusă va fi disponibilă în prima jumătate a anului 2022.

Platforma Include vinuri armenești care îndeplinesc 56 de standarde de calitate de la 21 de companii, care au fost selectate în urma unei degustări oarbe și a unei evaluări senzoriale foarte obiective a mostrelor de vin.

Directorul general al Vine and Wine Foundation a declarat că site-ul „este unic prin faptul că el conține informații complete despre moștenirea viticolă a Armeniei, soiurile de struguri armenești și regiunile viticole”.

Odată cu lansarea magazinului online www.winesofarmenia.store, la Berlin, Germania, s-a deschis recent un centru comun de depozitare și logistică pentru vinurile armenești. De acolo, vinurile vor ajunge la consumatorii europeni fără nicio piedică, în câteva zile, la cel mai accesibil preț. În același timp, existența unui depozit va facilita participarea vinurilor armenești la expozițiile și degustările de vin organizate în UE.

Un centru de service va funcționa și în Europa, ca parte a proiectului. Clienții vor avea posibilitatea de a pune întrebări și de a plasa comenzi.