Mihai Stepan Cazazian

Vladimir Putin îndeamnă comunitatea internațională să contribuie la rezolvarea problemelor umanitare din Nagorno-Karabakh

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Președintele rus Vladimir Putin a cerut comunității internaționale să ofere asistență pentru rezolvarea problemelor umanitare din Nagorno-Karabakh în timpul discursului său de la Forumul Economic Mondial de la Davos, în format online.

El a menționat că declarația trilaterală semnată între liderii Armeniei, Rusiei și Azerbaidjanului este în mod constant implementată.

„A fost posibil să se oprească vărsarea de sânge, acesta este cel mai important lucru, pentru a obține o încetare a focului completă și a începe procesul de stabilizare. De acum înainte avem o sarcină pentru comunitatea internațională și, fără îndoială, pentru țările care au participat la soluționarea crizei, să ofere asistență regiunilor afectate pentru soluționarea problemelor umanitare legate de întoarcerea refugiaților, reconstrucția clădirilor, protecția și restaurarea monumentelor istorice, religioase și culturale “, a spus Vladimir Putin.

Potrivit acestuia, Moscova a făcut eforturi active de mediere pentru a pune capăt confruntării armate din Nagorno-Karabakh.

“Am căutat să urmăm acordurile încheiate între Grupul de la Minsk al OSCE, în special copreședinții, Rusia, Statele Unite și Franța”, a spus Putin.