Mihai Stepan Cazazian

DIPLOMAȚIE / Vladimir Putin anunță crearea unui grup de lucru pentru dezvoltarea economică a regiunii între Armenia și Azerbaidjan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

După reuniunea de la Moscova între prim-ministrul armean Nikol Pashinyan și președintele azer Ilham Aliev a avut loc o conferință de presă la care președintele rus Vladimir Putin a declarat că în urma semnării noii declarații comune privind situația regională se vor lua măsuri concrete. Una dintre ele este crearea unui grup de lucru responsabil pentru dezvoltarea economică a regiunii Caucazului de Sud, cu Armenia și Azerbaidjan.

Acest grup de lucru va fi condus de viceprim-miniștrii din cele trei țări, Armenia, Rusia și Azerbaidjan. Acesta va înființa subgrupuri de experți de lucru, va prezenta proiecte concrete privind dezvoltarea economiei regiunii și infrastructura de transport.

Vladimir Putin a spus că este „convins că punerea în aplicare a acestor acorduri va fi benefică pentru poporul Armeniei, Azerbaidjanului și a întregii regiuni”.

Cu toate acestea, nicio informație nu a menționat dacă dezbaterile s-au axat și asupra statutului Nagorno-Karabakh-ului. Un punct care a fost subliniat de președintele francez Emmanuel Macron în timpul intrevederii sale telefonice, din 10 ianuarie, cu Vladimir Putin.