Mihai Stepan Cazazian

Vizite pastorale ale Preasfințitului Episcop Datev Hagopian în Parohiile din Suceava, Botoșani, Iași și Pitești

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

file

PS Episcop Datev Hagopian a vizitat în perioada 12-16 octombrie parohiile Suceava, Botoșani, Iași și Pitești. În prima zi, pe data de 12 octombrie a verificat lucrările încheiate la clădirea anexă a Mănăstiri Hagigadar, lucrări finalizate cu sprijinul financiar al Secretariatului de Stat pentru Culte.

A doua zi pe 13 octombrie Preasfinția Sa s-a deplasat la Botoșani, unde a oficiat o slujbă de  „Te deum”, în care a mulțumit pentru darurile revărsate asupra Bisericii „ Adormirea Maicii Domnului”, după care a prezidat lucrările Consiliului Parohial, dîndu-și binecuvântarea pentru solicitarea facută de Parohie către SSC de a primi suma de 300.000 RON pentru proiectul de restaurare a Bisericii “Sf Treime” din Botoșani.

Sâmbâtă 15 ocotombrie, PS Episcop Datev Hagopian a poposit în mijlocul comunității armene din Iași, unde a săvărșit Sfânta Liturghie arhierească în istorica biserică armeana „Sf.Maria” din Iași. În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a mulțumit preotului Radu Krikor, d-lui președinte Zare Nazarian, precum și celorlalti membri ai Consiliului Parohial pentru grija și împlicarea lor în cadrul bisericii.

Dumincă 16 ocotmbrie, începând cu ora 11:00 Preasfințitul Episcop Datev Hagopian împreună cu Pr. Radu Krikor a săvărșit Sfânta Liturghie arhierească la Biserica Armeană „ Sf.Ioan Botezătorul” din Pitești. În timpul Sfintei Slujbe a dat citire în limbile armeană și română Gramatei patriarhale, a Sanctității Sale Karekin al II-lea adresate bine credincioșilor cu ocazia a 350 de ani de la tipărirea primei Bibliei în limba armeană, în Amsterdam.

La finalul liturghiei a fost săvărșită o slujbă de pomenire pentru regretatul Sergiu Budan, fostul membru Congresului Eparhial al Arhiepiscopiei Armene din România, care a trecut la cele veșnice in urmă cu 3 luni.

file-1

PS Episcop Datev Hagopian și Înaltpreasfințitul Teofan

Sfânta Parascheva

PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România, a fost prezent la Iași în urma invitației făcute de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, cu prilejul marii sărbători a Iașului  – Sărbătoarea Sfintei Parascheva, care este pomenită de către Biserica Ortodoxă Română pe data de 14 octombrie, fiind cea mai cunoscută dintre toți sfinții și fiind ocrotitoarea Moldoviei. La acest mare hram PS Episcop Datev Hagopian a avut bucuria de a se întâlni și discuta cu Înalti ierarhi – Inaltpreasfințitul Teofan, Mitropolituil Moldovei, Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Nifon, Mitropolit de Târgoviște și exarh Patriarhal despre relațiile bisericii armene cu biserica română.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bisericii Armene

file-5

file-3

Înaltpreasfințitul Irineu și PS Episcop datev Hagopian

file-1