Arhiepiscopia Armeana

VIZITE la Arhiepiscopia Armeană

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În perioada 6-10 februarie, preotul militar (capelan șef) al Forțelor Armate ale Republicii Armenia Înaltpreacuviusul Arhimandrit Movses Sargsyan s-a aflat la București, capitala României, pentru a participa la conferința internațională a capelanilor șef ai Forțelor Armate din diferite țări. La acest eveniment au participat 120 de participanți din 35 de țări.

În timpul șederii sale la București, Părinte Arhimandrit a fost primit de Preasfințitul Episcop Datev Hagopian, a vizitat Catedrala Arhiepiscopală Armeană, biblioteca și muzeul eparhial Dudian.

De menționat că preoția militară în Forțele Armate armene a fost întrodusă în cadrul armatei în 13 noiembrie 1997 prin inițiativa comună a Patriarhului Suprem și Catolicos al Tuturor Armenilor Karekin I și a Ministrului Apărării al Republicii Armenia de la acea vreme Vazghen Sargsyan. Principalele sarcini ale preoților militari sunt familiarizarea militarilor cu învățăturile bisericești, principiile credinței creștine, morale și naționale. Preoții militari țin prelegeri cu soldații și personalul civil, încurajându-i, îi conduc cu rugăciuni înainte de fiecare schimb, fac vizite în zonele de conflicte, organizează proiecții de filme educaționale, pelerinaje, totodată oficiind și servicii religioase. Organizarea programului preoților militar este elaborat de Ministerul Apărării.

Vineri, 10 februarie 2023, Preasfințitul Episcop Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei, a fost primit la reședința episcopală a Arhiepiscopiei Armene din România de către Preasfințitul Episcop Datev Hagopian, care i-a prezentat Catedrala, bibilioteca și muzeul eparhial Dudian, unde ierarhul ortodox a lăsat un frumos mesaj  în ,,Cartea de aur’’ a muzeului. Totodată în cadrul discuțiilor frățești avute despre rolul bisericii în societate în vremurile actuale, Preasfințitul Episcop Datev i-a oferit dinstinsului musafir albumul ,,Tezaurul armenesc din România’’.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *