Redactor

Vizite importante ale E.S. Domnul ambasador al Republicii Armenia în România, Sergey MINASYAN, la Cluj

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La inițiativa  vicepreședintelui Consiliului județean Cluj, István VÁKÁR și a președintelui UAR Cluj, Karen SEBESI, E.S. Domnul ambasador al Republicii Armenia in România,  Sergey MINASYAN, a vizitat în cursul zilei de marți, 25 aprilie două instituții importante ale județului, care se află în subordinea CJ Cluj.

Prima vizită a fost făcută la sediul conducerii Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca, unde gazda a fost managerul instituției, doamna Silvia SBÂRCIU. Într-o atmosferă cordială și foarte deschisă, s-au discutat posibilitațile concrete ca Filarmonica din Cluj să includă, din când în când, și lucrări ale compozitorilor clasici și contemporani armeni. Directoarea Silvia SBÂRCIU și-a arătat totala dorință de a promova muzica armenească, dar și soliști și dirijori din Armenia, inclusiv prin realizarea de cursuri de măiestrie, alături de cei mai cunoscuți muzicieni și dirijori, din ambele țări. S-a stabilit ca pe viitor să aibă loc colaborări între cele două țări, la nivel muzical, și să fie organizate concerte la Cluj.

A doua oprire a avut loc la Parcul Industrial TETAROM I,  primul parc industrial din Județul Cluj, inaugurat în anul 2005. E.S. ambasadorul Sergey MINASYAN, a fost întâmpinat de doamnele Adela MÂRZA și Cleopatra VENCZEL,care au făcut o succintă și foarte bună prezentare a ceea ce înseamnă un parc industrial de succes. Au fost căutate posibilități de colaborare bilaterale cu parteneri interesați de acest domeniu din ambele țări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *