Arhiepiscopia Armeana

Vizita șahistului Levon Aronian, mare maestru internațional, la Arhiepiscopia Armeană

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

               Levon Aronian este un șahist armean, mare maestru internațional al șahului, care a fost mult timp printre cei mai buni jucători din lume. A intrat pentru prima dată în top 20 în 2005 și încă nu a pierdut această distincție. Majoritatea celor 15 ani a fost în primii 10. În 2016, CNN l-a numit pe Aronian „David Beckham al șahului”.

               Marele maestru Aronian participă la turneul clasic de șah ”Grand Chess Tour”, care va avea loc la București în perioada 5-15 iunie și cu această ocazie, a făcut o vizita neoficială la Catedrala Armeană Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din București și sediul Arhiepiscopiei armene, unde marele șahist împreună cu logodnica Anita Ayvazyan au fost primiţi de Preasfinţia Sa Episcop Datev Hagopian.

               În cadrul unei primiri călduroase Preasfinția Sa i-a dat binecuvântarea marelui maestru și și-a exprimat apreciere și mândria națiunii armene. În cadrul întâlnirii, s-au referit și la situația actuală din Armenia și la toate dificultățile prin care trece poporul armean.

Preasfinţia Sa i-a dorit succes şi noi victorii lui Levon Aronian.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România