Redactor

Vizită regală în Republica Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La invitația Președintelui Republicii Armenia, Excelența Sa domnul Armen Sarkissian, Alteța Sa Regală Principele Radu a efectuat o vizită cu caracter oficial la Erevan, în zilele de 28-30 octombrie 2019.

În prima parte a după-amiezii de luni, 28 octombrie Alteța Sa Regală s-a întâlnit la sediul Legislativului Republicii Armenia cu doamna Lena Nazaryan, vice-președintele Adunării Naționale apoi, Principele Radu a vizitat Universitatea Națională de Studii pentru Apărare, unde s-a întâlnit cu rectorul universității, generalul-maior Genadi Tavaratsyan. În încheierea zilei de 28 octombrie 2019, Alteța Sa Regală a reprezentat pe Majestatea Sa Custodele Coroanei într-o întâlnire cu reprezentanții Societății Naționale de Cruce Roșie a Armeniei.

Marți, 29 octombrie 2019, Principele Radu s-a întâlnit la Erevan cu dl Arayik Harutyunyan, Ministrul Educației, Științei, Culturii și Sportului. În continuare, Alteța Sa Regală a vizitat Universitatea de Stat pentru Limbi Străine și Științe Sociale și s-a întâlnit cu studenții. Principele Radu a fost întâmpinat de rectorul și profesorii universității și s-a întâlnit cu studenții, cărora li s-a adresat într-o scurtă prelegere despre istoria modernă a României și legăturile culturale și științifice cu Armenia prin intermediul istoricei comunități armenești din România. Principele a purtat un dialog în limba română, engleză, franceză și italiană cu studenții universității.

Principele Radu a vizitat Memorialul Victimelor Genocidului Armean, unde, în prezența ambasadorului Armeniei la București și a ambasadorului român la Erevan, a depus o coroană de flori din partea Familiei Regale a României și a păstrat un moment de reculegere la flacăra eternă din incinta monumentului. A urmat apoi o vizită a Muzeului Genocidului Armean și semnarea în cartea de onoare.

Alteța Sa Regală a fost oaspetele Universității de Stat din Erevan, unde s-a întâlnit cu studenții și a ținut o prelegere despre drumul României, de la fondarea statului modern până astăzi. Principele a întâlnit conducerea universității și profesorii Facultății de Relații Internaționale.

Principele Radu a continuat vizita la Erevan cu vizita de la Institutul Matenadaran – Muzeul Manuscriselor Vechi. Alteța Sa Regală a vizitat muzeul și a purtat un dialog cu conducerea muzeului și cu o parte dintre specialiștii și cerecetătorii instituției.

Principele Radu a fost apoi oaspetele Comitetului Național Paralimpic al Armeniei și al  Asociației Armene pentru Persoane cu Dizabilități (PYUNIC). Alteța Sa Regală a discutat cu conducerea celor două asociații și a cunoscut o parte dintre campionii paralimpici armeni.

Principele Radu a fost primit, la sfârșitul după-amiezii de marți, 29 octombrie 2019, de către Excelența Sa domnul Armen Sarkissian, Președintele Republicii Armenia. ( vezi articolul alăturat)

Din comunicatele publicate pe pagina oficială  romaniaregala.ro