Arhiepiscopia Armeana

Vizită PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România la Alba Iulia și Mănăstirea Râmeț

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Preasfințitul Episcop Datev Hagopian, însoțit de Pr.Radu Krikor Holca, Vicar Administrativ Eparhial, a participat la invitația bisericii catolice în zilele de 21-22 februarie la consacrarea episcopală și luarea în posesie canonică a Arhidiecezei de către Mons. dr. Kovacs Gergely în Catedrala ”Sf. Mihail”, alături de reprezentanții bisericilor din Transilvania: Ortodoxă, Reformată și Evanghelică, oficiali români și maghiari.

Marți, 24 decembrie 2019, Papa Francisc a acceptat renunțarea de la conducerea pastorală a arhidiecezei de Alba Iulia prezentată pentru limită de vârstă de arhiepiscopul György-Miklós Jakubinyi și l-a numit arhiepiscop al aceleiași arhidieceze pe mons. Gergely Kovacs, până acum șef de oficiu la Consiliul pontifical al culturii.

De asemenea Preasfinția Sa a avut discuții cu episcopii romano-catolici precum și cu președintele Consiliului Pontifical pentru cultură de la Vatican – cardinalul Gianfranco Ravasi, care l-a informat că Mons. Gyorgy Jakubinyi va râmăne în continuare arhiepăstorul armenilor  catolici din Transilvania până la o nouă hotârîre oficiala a Vaticanului.

Vineri, 21 februarie, PS Episcop Datev cu binecuvântarea frățească a ÎPS Părinte  Irineu Pop, Arhiepiscopul de Alba Iulia, a vizitat Mănăstirea Râmeț,  una din cele mai vechi mănăstiri din Transilvania, unde i-au fost prezentate două maici originare din Armenia, Taisia și Xenia, venite în România în urmă cu 17 ani și care fac parte din obștea mănăstirii prin rugăciune, smerenie și ascultare.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România  

  •  
  •