Mihai Stepan Cazazian

VIZITA PRIMARILOR ROMÂNI ÎN ARMENIA. ÎNTÎLNIRI LA GUVERN ȘI LA ADUNAREA NAȚIONALĂ

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

4057_b

Vice-premierul armean, ministrul administrării teritoriului, Armen Ghevorghian, a primit astăzi delegația primarilor români.
Vice-premierul a salutat vizita delegației în Armenia, subliniind că partea armeană dă o mare importanță aprofundării cooperării la nivel descentralizat cu România prietenă. Armen Ghevorghian a observat că există perspective destul de interesante pentru cooperarea în acest format între cele două țări și și-a exprimat satisfacția pentru faptul că, mai ales în ultimii ani, se stabilesc noi legături între orașe partenere, iar sferele de cooperare se lărgesc treptat. „Guvernul Armeniei încurajează contactele directe cu provinciile și orașele țărilor prietene, care contribuie atît la dezvoltarea relațiilor economice și comerciale, cît și la stabilirea relațiilor strînse între popoare”, a menționat vice-premierul.

Primarii români au prezentat oportunitățile oferite de orașele lor, direcțiile economice tradiționale și de perspectivă, subliniind faptul că sînt interesați de dezvoltarea relațiilor cu orașele partenere din Armenia. A fost considerată interesantă în special colaborarea în domeniile turismului și agriculturii.

Părțile au subliniat rolul important al comunității armene din România în ceea ce privește strîngerea legăturilor bilaterale. A fost menționat faptul că prezența în România a monumentelor de patrimoniu armenesc, în special a bisericilor vechi, poate fi interesantă din perspectiva dezvoltării turismului.

În aceeași zi, delegația primarilor români a vizitat Adunarea Națională a Armeniei, unde s-a întîlnit cu membrii grupului de prietenie Armenia-România.

În timpul vizitei delegației române este prevăzută semnarea acordurilor de cooperare între județele Tavuș și Tulcea, și între orașele Aștarak și Botoșani, Alaverdi și Gheorgheni, Vaik și Tîrgu-Ocna, iar Idjevan și Gherla vor ratifica acordurl de cooperare semnat în 2012.