Arhiepiscopia Armeana

Vizita pastorală la Constanța a Preasfinției Sale Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România și Locțiitor al Eparhiei Armene din Bulgaria

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Sărbătoarea Învierii Domnului reprezintă punctul culminant al întregii spiritualități creștine,centrul în jurul căruia gravitează viața  tuturor credincioșilor .

Paștele este atât  sărbătoarea vieții prin excelență cât si o chemare la alegerea vieții  ,a sfințeniei ,a nemuririi.

Duminică 16 mai 2021 a fost a doua săptămâna după Sfintele Sărbători  de Paști cunoscută si sub denumirea de Duminica Verde.sau ziua când s-a fondat biserica Domnului, o zi de rugăciune si bucurie spirituală. Aflat în vizită pastorală la Constanța am avut deosebita onoare sa îl avem oaspete la Sfânta liturghie pe Preasfintia Sa Episcop Datev Hagopian Întaistatatorul Eparhiei Armene din Romania si Locțiitor al Eparhiei Armene din Bulgaria . În predica Preasfintiei Sale ne-a vorbit despre sărbătoarea Invierii Domnului, biruința lui Dumnezeu asupra răului din aceasta lume,biruința Dumnezeului adevărat si a omului desăvarsit   subliniind că fiecare dintre noi suntem parte a trupului lui Hristos, putând fi astfel părtași la biruința Sa asupra răului.Răstignirea lui Hristos reprezintă inceputul biruinței ,ridicarea vietii si izbânda adevărului. În aceste vremuri dificile pentru a merge mai departe trebuie să nu ne pierdem credința, să construim împreună  un viitor mai bun, iar lumina Învierii să ne poarte pe calea unei noi vieți aducând pacea si linistea în sufletele tuturor.

Slujba a fost oficiată de preotul paroh Yeznik Torgomian alături de diaconii Haik Azarian, Harutiun Boranian si corul “Zvartnot” .

Această  zi a fost un prilej de reuniune a Preasfinției Sale Datev Hagopian cu membrii comunității armene din Constanța când gândurile s-au îndreptat către fapte bune si un viitor cu multe bucurii si impliniri.

Credinciosii din intreaga lume primesc marea sărbătoare a Paștelui  cu iubire, implinire sufleteasca si bucurie.Sfintele Sărbători de Paști au o conotatie spirituală ,una care ne vorbeste despre sacrificiu,despre o nouă viată ,despre pacea sufletească si inima noastră care este inundată deplin de lumina divină.

Bucuria vine din Credință, linistea vine din Speranță , pacea vine din Iubire.
Fie ca Sfintele Sărbători de Paști  să răspândească lumina ,bunătatea si adevărul să se unească in hora credintei vestind triumful binelui ,iar  pacea , armonia si linistea  să dăinuiască în lumea intreagă!

Hristos a Înviat ! Binecuvântată este Învierea lui Hristos !

Hasmig Ananian

fotografii Alisa Avachian