Arhiepiscopia Armeana

Vizita pastorală a Preasfințitului Episcop Datev Hagopian la bisericile armene din Moldova

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian a efectuat, în perioada 3-5 noiembrie 2021 o  vizită pastorală la parohiile și bisericile armene din Suceava, Botoșani și Roman. Cu acest prilej la Botoșani l-a instalat pe noul preot Yeznik Torgomyan, care slujește, începând din 1 noiembrie la parohiile Botoșani și Iași, totodată Preacucernicia Sa a fost numit și locțiitor eparhial al Mănăstirilor Zamca și Hagigadar. O atenție deosebită este dată bisericii Sf. Treime din Botoșani, al cărui proiect de restaurare, renovare și punerea în valoare a fost depus la Compania Națională de Investiții.

Pe data de 4 noiembrie, la biserica Sf. Cruce din Suceava, Preasfinția Sa Datev Hagopian, împreună cu preoții Torkom Mandalian, Radu Kricor Holca și Yeznik Torgomyan a săvărșit slujba parastasului cu prilejul împlinirii un an de la trecerea la cele veșnice a celei care a fost Dr. Lucia Grigorencu, fost epitrop al parohiei armene din Suceava și președinte a UAR Suceava. În continuare au fost vizitate Mănăstirile Zamca și Hagigadar.

Tot în aceeași zi, la întoarcerea spre București, Preasfinția Sa s-a întălnit la Roman cu Înalt Preasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Într-o atmosferă frățească, cei doi ierarhi au purtat discuții despre viața bisericească precum și despre biserica armeană din Roman.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România