Mihai Stepan Cazazian

VIZITA PASTORALĂ A ÎNTÂISTĂTĂTORULUI EPARHIEI ARMENE DIN ROMÂNIA P.S. DATEV HAGOPIAN ÎN S.U.A.

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, P.S. Datev Hagopian

a efectuat o vizită  oficială şi totodată pastorală în S.U.A. 

în perioada 30/11-12/12/2017.

Sub directa preşedinţie a Î.P.S. Arhiepiscop Hovnan Terterian, al diocezei de Vest

a Bisericii Armene din S.U.A, în perioada 30/11-02/12/2017,

având deviza: ,,Spre Patrie,  spre Sfântul Ecimiaţin’’,

s-a desfăşurat şedinţa grupului organizatoric cu ocazia 

proclamării  a  Anului 2018 ca “Anul Tineretului Armean”.

 

            La şedinţă au participat: responsabil cu Organizaţia Mondială al Tineretului  Bisericii Armene secţiunea din Europa, P.S. Datev Hagopian (Întâistătătorul Eparhiei Armene din România), Întâistătătorul Eparhiei Armene din Damasc, P.S. Armaş Nalbandian, P.C. arhimandritul Mahachia Amirian, Preacucernicul paroh  al  Bisericii SFÂNTUL GRIGOR al Eparhiei Armene din Argentina, Preacucernicul părinte   Avetis Abovian al diocezei de Vest a Bisericii Armene din S.U.A., directorul  Comitetului Central al Organizaţiei Mondială al Tineretului Bisericii Armene Ghevorg Mkrtcian, reprezentantul Organizaţiei de tineret a Bisericii Armene din România, Hrant Jaghinian, şi reprezentantul tineretului Bisericii Armene din S.U.A.,  Armand  Ergianian.

            În timpul şedinţei s-au discutat problemele organizatorice cu ocazia  proclamării anului 2018 ca “Anul Tineretului Armean”:

  • formarea grupului de lucru conform regiunii  de  provenienţă
  • calendarul activităţilor ce se vor desfăşura pe perioada 04-08/07/2018 în ŢAHKADZOR
  • calendarul şedinţelor pe anul 2018 în funcţie de zona de provenienţă
  • efectuarea unor programe ( culturale, educaţionale, binefacere etc) în cadrul  anului tineretului de către  organizaţiile  de tineret.

 

         Pe data de 2 decembrie, P.S. Datev Hagopian a oficiat Sf. Liturgiehe în biserica “Sf. Grigore“ din Pasadena, binecuvântând enoriaşii participanţi la slujbă.

În timpul vizitei  P.S. Datev Hagopian s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţilor armene din diferite oraşe, expunând bogăţia  spirituală, culturală, istoria  aproape milenară a comunităţii armene din România, despre trecut, prezent şi  programele de viitor. P.S.  părinte s-a întâlnit şi cu  preşedintele  organizaţiei RAFFI  Ara  Eghighian, cu reprezentanţi al oficiilor turistice armene, îndemnându-i să organizeze pelerinaje  şi vizite în România, pentru a cunoaşte nu numai  bogata istorie   a comunităţii armene, ci și de a vizita România şi de a se bucura de obiectivele  turistice din  ţară.

            P.S. Părinte a îndemnat agenţiile de turism  să participe cu oferte turistice speciale către Armenia în anul 2018,  cu ocazia Anului tineretului Armean, astfel  contribuind la realizarea acestui proiect iniţiat de S.S. Patriarhul Tuturor Armenilor  Karekin al II-lea.

            Pe data de 10 decembrie, P.S. Datev Hagopian a  oficiat Sf. Liturghie in biserica ”Sf. Paul“ din Fresno şi apoi a participat la festivităţile organizate cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la fondarea Scolii de Sâmbătă.  Astfel s-a încheiat  vizita pastorală în S.U.A  şi  P.S Părinte s-a întors în România.

 

     Biroul de Presă al Eparhiei Armene din România