Mihai Stepan Cazazian

Vizita IPS Episcop Datev Hagopian la Roman

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

ATT_1425040537733_20150227_140703

În vizită la ÎPS Ioachim Băcăuanul, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului

 

 

Joi, 26 Februarie IPS Episcop Datev Hagopian, însoţit de preot  Krikor Radu Holca, vicar administrative sau aflat în Municipiul Roman unde au avut o întrevedere cu Primarul orașului  prof. Laurenţiu Dan Leoreanu, întâlnire la care a participat şi subsemnatul, președinte al sucursalei Roman a UAR.

Cu acest prilej au fost evidenţiate bunele relaţii de amiciţie şi colaborare dintre Primăria Roman şi Arhiepiscopia Bisericii Armene, cu Comunitatea Armeană din Roman, cu Ambasada Republicii Armenia la Bucureşti.

Să reamintit că primăria Roman are un parteneriat cu orașul Dilijan din Armenia, primul act oficial de acest fel dintre cele două țări. În cadrul discuțiilor sau analizat posibilităţile reale de reabilitare a imobilului fostei Şcoli Armene, vechi monument istoric şi de patrimoniu, aflat în proprietatea Bisericii Armene.

După vizita la Primăria Roman oaspeţii sau deplasat spre Suceava.

A doua zi,vineri 27 februarie venind de la Suceava spre Bucureşti, IPS Episcop Datev Hagopian însoţit de preot vicar  Krikor Radu Holca s-au oprit din nou la Roman, în vizită la Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului unde s-au întâlnit cu ÎPS Ioachim Băcăuanul, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, pe care l-au felicitat şi i-au transmis gândurile cele bune cu ocazia înscăunării sale în înalta funcţie arhierească.

ATT_1425040537605_20150227_141626

Oaspeţii noştrii au vizitat fosta Şcoală Armeană şi noul sediu al Filialei Roman a UAR, unde au avut o bună impresie despre cele văzute, urându-ne succes în activitate în slujba Comunităţii armene din Roman.

Dr.Emanuel Nazaretian

Preşedinte al sucursalei Roman a UAR