Mihai Stepan Cazazian

Vizita domnului Vazgen Manukian la București

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

IMG_4942_2

La Fundația Europeană Titulescu alături de ambasadorul Sergiu Celac, moderatorul întîlnirii

La invitația Uniunii Armenilor din România și cu sprijinul Ambasadei Republicii Armenia, în perioada 1-5 martie s-a aflat la București domnul Vazgen Manukian, Președintele Consiliului Public al Republicii Armenia, fost prim-ministru și ministru al apărării al Armeniei. În timpul vizitei, domnul Manukian a susținut prelegeri la Institutul de Studii Sud Est Europene al Academiei Române și la Fundația Europeană Titulescu.

În discursurile prezentate domnia sa a vorbit despre drumul pe care-l parcurge Armenia în prezent, despre istoria mișcării Karabagh,  provocările politicii externe actuale, inclusiv conflictul din Nagorno-Karabagh și relațiilor dintre Armenia și Turcia, despre calea integrării europene a Republicii Armenia și cele mai recente evoluții regionale.

La Fundația Europeană Titulescu domnul Vazgen Manukian a vorbit în fața unei asistențe formate din oficiali ai Ministerului de externe, șefi ai misiunilor diplomatice acreditați în România, politicieni, jurnaliști și a răspuns la întrebările puse.

De asemenea domnul Manukian a avut cîteva întrevederi, printre care cu deputatul  Aurel Vlădoiu, președinte al grupului de prietenie România- Armenia, cu  omologul din România, Dl. Florian Constache, Președintele Consiliului Economic și Social. Domnul Manukian s-a întîlnit și cu senatorul Varujan Vosganian, președinte al Uniunii Armenilor din România, și cu deputatul U.A.R. Varujan Pambuccian, lider al Grupului Minorităților Naționale din Parlamentul României.

IMG_4920_1

La Fundația Europeană Titulescu

Vizita lui Vazgen Manukyan și discursurile  au fost pe larg acoperit de către mass-media din România. De asemenea a acordat interviuri revistei Puls Geostrategic, agenției de presă Agerpres dar și postului TV Digi 24.

Vazgen Manukyan s-a întîlnit și cu membri comunității armene, în cadrul Centrului Cultural Armean și a participat la slujba de parastas în memoria victimelor pogromului antiarmean de la Sumgait.

după http://armenpress.am

 

IMG_4820_1

La Catedrala Armeană din București, la comemorarea victimelor de la Sumgait

 

IMG_4884_1

IMG_4903_1

La Centrul Cultural Armean