Mihai Stepan Cazazian

Viena, ianuarie 2018 / Târgul de turism

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 

În frumoasa capitală a Austriei începutului de an 2018 s-a desfăşurat Târgul de turism, care a avut un mare impact la public.

E un eveniment deosebit, care implică factori de decizie din industria turistică, dar şi potenţiali investitori şi viitori călători. Ah, să nu uit să pomenesc de salonul auto! Am văzut cu ochii mei noutăţile în materie automobilistică şi oferta nu este deloc de neglijat.

 Noi, cei din Bucovina, am pus accent pe multiculturalitatea regiunii şi bine am făcut! E interesant să vizitezi, în contextul Europei regiunilor, „Mica Europă” de la graniţa răsăriteană a Uniunii Europene.

Când ne-am uitat împrejur, ne-am bucurat în plus: standul Armeniei era aproape de România. Alături de Artur Manucharyan, de la agenţia de turism Armenia Travel, activa şi meşterul popular Sergey Khalpakhchyan, care expunea khacikar-uri! În miniatură, desigur… Sper să nu vă întristez prea tare, dar eu am vorbit despre armenii din regiunea mea, iar dumnealui a fost plăcut surprins şi dornic de a veni să vadă locul în care strămoşii lui au fost primiţi cu atâta afecţiune.

Oricum, cât priveşte călătoria spre Caucaz, am constatat că e mai avantajos să călătoreşti din Viena. Au oferte de nerefuzat şi un stil aparte de a-ţi atrage atenţia. Iată cum mai învăţăm! Dacă vrem…

În final, pot să vă spun că Armenia este o destinaţie exotică pentru mulţi austrieci, dar tot mai căutată. Înşişi armenii din Austria merg des spre ţara de origini; e ca un magnet care nu poate fi înlăturat din cale.

La cât mai multe călătorii frumoase!

 

Corina DERLA

                                                                      Viena ianuarie 2018