Mihai Stepan Cazazian

VIENA | Colecția de periodice a Bibliotecii Mekhitariste, acum online

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Colecția de ziare a Congregației Mekhitarist de la Viena și site-ul sunt acum online, prezentând presa armeană digitalizată. Este vorba de periodice publicate între anii 1794 și 1920, într-un format accesibil, gratuit, informează Fundația Calouste Gulbenkian.

Până în prezent, biblioteca online a presei mekhitariste și bazele de date corespunzătoare acesteia conțin peste 400.000 de pagini digitalizate de ziare și periodice armenești din bogata colecție a mănăstirii Mekhitariste din Viena. Digitalizarea acestor documente și disponibilitatea lor pentru public a fost posibilă datorită colaborării dintre Congregația Mekhitaristă, Departamentul Comunităților Armene a Fundației Calouste Gulbenkian și Biblioteca Științifică a Academiei Naționale de Științe a Republicii Armenia. .

Site-ul permite cititorului și cercetătorului să acceseze conținutul bibliotecii digitale a Congregației Mekhitarist printr-o singură adresă: o adresă care direcționează vizitatorul către toate documentele digitizate și indexate stocate în bazele de date ale Bibliotecii Științifice a Republica Armenia. Digitalizarea este în curs de desfășurare și materiale noi vor fi adăugate periodic pe măsură ce reviste suplimentare sunt digitalizate.

Răspunzând nevoii importante și imediate de accesibilitate, obiectivul colaborării este de a pune gratuit la dispoziția tuturor această mare bogăție panarmeană de cunoștințe și moștenire colectivă, garantând accesibilitatea sa largă și ușoară.

iată mai jos adresa la care puteți accesa site-ul cu documentele digitalizate

https://mechitaristlibrary.org/?fbclid=IwAR2bHeLUwqg0_EXbC-9PEpzNEWQ1w7CJGrDt204qGxpVbe6Hct3rOZtgi7g