Mihai Stepan Cazazian

VIDEO / Recital de pian Harry Tavitian, 45 de ani de jazz

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share


Luni 6 octombrie 2014 ora 19, Casa de Cultură a Studenților Iaşi

Organizator: Uniunea Armenilor Filiala Iasi
Partener: Fundația Iași Capitală Culturală Europeană

Evenimentul a reprezentat un dublu moment aniversar – sărbătorirea primei atestări documentare a Iașului și împlinirea a 45 de ani de carieră pentru pianistul Harry Tavitian – și face parte din proiectul “Capsula Timpului. Povestea ta e şi povestea Iaşului!”.
„În acest an se împlinesc 45 de ani de la primele mele întâlniri cu bluesul, poartă de aur prin care, câțiva ani mai târziu aveam să intru în jazz. E o mare bucurie pentru mine ca la acestă aniversare să fiu alături de publicul de jazz din Iași.” – Harry Tavitian

Concertul a fost o adevărată sărbătoare muzicală pentru iubitorii jazz-ului de calitate, interpretat de un artist care îmbină ingenios stiluri muzicale precum free-jazz, blues arhaic, etno-jazz și jazz de avangardă.

Considerat de presa americană drept cel mai important jazz-man român contemporan, Tavitian este una dintre personalităţile care au marcat evoluţia jazz-ului românesc şi nu numai. Artistul a jucat un rol activ în apariţia şcolilor naţionale de jazz din estul Europei, numărându-se printre pianiştii care au iniţiat şi au desăvârşit Noul Jazz Est-European.