Redactor

Veste bună ni s-a arătat la Suceava…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

            Celebrarea Nașterii Mântuitorului la armenii Sucevei a debutat în seara zilei de 5 ianuarie.

            În biserica Sfânta Cruce s-au adunat atât armeni de toate vârstele cât și prieteni de alte nații, cărora le place să frecventeze biserica armeană.

            Într-o lumină difuză, în prezența bradului de Crăciun, comunitatea s-a recules și a primit vestea bună a Nașterii, cu dorința ca bucuria veștii bune să rămână în inimi mereu.

            Părintele Mandalian a citit mesajului PS Arhiepiscopul Datev Hagopian și a binecuvântat comunitatea, îndemnând la rugăciune și prudență în aceste vremuri încă complicate.

            Suntem prudenți pentru cei care ne sunt alături, vârstnici și copii. Căci comunitatea are copii și nu e nimic mai îmbucurător când copiii vin la biserică și se implică în nobila muncă pentru conservarea identității comunității.

            Pe 6 ianuarie ningea liniștit, cu fulgi mari. Comunitatea a celebrat Crăciunul și Boboteaza în biserica Sfânta Cruce, iar crucea a primit-o Eduard. Căci așa e tradiția: un copil din comunitate primește crucea anual. Anii trecuți a primit-o Robert, a venit rândul lui Eduard, în anii viitori alți copii din comunitate vor avea onoarea să prezinte acest simbol.

            Credincioșii au luat apă din vechiul cazan, mai bătrân decât mulți dintre ei. Și-au amintit de cei plecați, s-au rugat pentru cei rămași și au reînnoit promisiunea de a se revedea.

            Fiți fericiți și mulțumiți de sărbători!

Corina DERLA

Suceava, ianuarie 2022