Redactor

VERNISAJUL expoziției dedicate aniversării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Republica Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La Muzeul Colecțiilor de Artă a avut loc pe 17 decembrie 2021, când se împlinesc 30 de ani de relații diplomatice româno-armene, vernisajul expoziției organizate de Arhivele Diplomatice, Ambasada Armeniei la București și Uniunea Armenilor din România.

În prezența a numeroase personalități ale mediului diplomatic, politic, academic și cultural, au vorbit despre istoria contactelor între poporul român și armean, despre relațiile culturale, istoria Bisericii armene și rolul comunității armenilor în istoria modernă și contemporană a României: E.S. dl. Sergey Minasyan, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Armenia la București, dl. Dan Neculăescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, dl. Emil Constantinescu, fost președinte al României și dl. Teodor Meleșcanu, fost ministru al afacerilor externe, dl. Călin Stegerean, managerul Muzeului Național de Artă al României, dl. Doru Liciu, șeful Arhivelor Diplomatice, dl. Varujan Vosganian, deputat și scriitor.

Stabilirea, acum 30 de ani, a relațiilor diplomatice româno-armene a fost consfințită prin semnarea, la București, a Înţelegerii privind stabilirea de relaţii diplomatice între România şi Republica Armenia. România a fost unul dintre primele state care au recunoscut independența Republicii Armenia, la scurt timp după proclamarea sa.

Cu acest prilej aniversar, a avut loc un schimb de scrisori de felicitare între ministrul afacerilor externe român Bogdan Aurescu și ministrul afacerilor externe armean, Ararat Mirzoyan.

Credit foto: Ambasada Republicii Armenia în România/Andreea Tănase

https://www.facebook.com/arhivelediplomaticeMAE