Redactor

VERNISAJ / Un tânăr pictor băimărean premiat de Ambasadorul Armeniei

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

            În  4 februarie 2020 la Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu” din Baia Mare  a fost  vernisată expoziţia personală de pictură a elevului Mark Daniel Banc, de  12 ani,  clasa a V-a la Liceul  Nemeth Laszlo organizată  de cercul de pictură Hollosy Simon al Uniunii Armenilor din România  – Sucursala  Baia Mare având ca preşedinte pe Sorin Gădălean.

            În cadrul Cercului de pictură, sub îndrumarea profesorului său, Mihai Tirică, tânărul artist  s-a remarcat cel mai talentat. El a fost premiat în cadrul celei de a IX- a ediţii a Festivalului de Pictură  Pan – Armean “Martiros Saryan” de la Erevan.

            Vernisajul s-a bucurat de prezenţa unui oaspete special , Excelenţa Sa Sergey Minasyan,  Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Armenia în România. Oficialul a mulţumit celor care au avut această iniţiativă de a promova cultura armeană.

            Distinsul oaspete l-a felicitat pe tânărul autor al creaţiilor expuse. A menţionat şi faptul că este doar începutul carierei sale de artist şi că va avea un parcurs plin de succes. A mulţumit de asemeni preşedintelui Sorin Gădăleanu care a fost fondatorul acestei idei în România, care a iniţiat şi expoziţia Biserici armenești din ţara noastră. Ca un succes al acestei expoziţii a transmis Sucursalei din Baia Mare a Uniunii Armenilor din România invitatia de a participa la concursul ce îl comemorează pe unul din marii pictori armeni, “Martiros  Saryan”, care a ajutat la expunerea culturii armene pe plan internaţional.

            La vernisaj au mai fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, precum şi directorul Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” Baia Mare, dr. Teodor Ardelean , gazda ospitalieră a evenimentului.

            În cadrul acestei festivităţi, tânărul pictor a primit Diplome, o trusă de pictură,  dar şi dulciuri.

 Dr. Felix MARIAN