Mihai Stepan Cazazian

VENEȚIA / Instalația TUMO prezentată la „Biennale Architettura 2021”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe 22 mai, a fost deschisă la Veneția, Italia, cea de-a 17-a Expoziție Internațională de Arhitectură – La Biennale di Venezia. Printre cele 112 studiouri de arhitectură și artiști de renume mondial, precum și 61 de pavilioane naționale, TUMO a fost invitat să își prezinte propria instalație.

În cadrul temei Biennale Architettura 2021, „Cum vom trăi împreună?”, participanții au reimaginat formatele de coexistență umană și au proiectat diferite scenarii ale relației noastre cu natura, mediul înconjurător și altele.

Instalația „Învățând să învățăm împreună” de la TUMO, situată în Arsenale, explorează viitorul învățării și prezintă rețeaua internațională de centre TUMO. Instalația se bazează pe o pădure de „linii de viață” generate de computer, care dau voce adolescenților din Armenia, Franța, Germania, Rusia, Ucraina, Albania și Liban. Prin poveștile lor unice, elevii vorbesc despre unele dintre cele mai importante lucruri pe care le au în comun – libertate de alegere, personalizare, lucru în echipă și experiențe de învățare în viața reală. Vizitatorii expoziției intră într-un dialog cu studenții TUMO și învață despre viața lor de zi cu zi, visele și aspirațiile lor. Vizitatorii explorează, de asemenea, modele la scară ale clădirilor TUMO din toată lumea, proiectate de arhitecți renumiți precum Bernard Khoury și Winy Maas.

În zilele de deschidere (19-21 mai), La Biennale di Venezia a găzduit deja peste 7.000 de vizitatori acreditați.

„Trebuie să găsim un nou tip de relație cu procesele educaționale și spațiile în care acestea au loc”, a declarat Marie Lou Papazian, CEO al TUMO, adăugând că „Elevii trebuie să fie responsabili de propria învățare și merită să aibă acces la tipurile de resurse și facilități care le va permite să-și atingă întregul potențial și să extindă limitele acelui potențial. ”

A 17-a Expoziție Internațională de Arhitectură va fi deschisă vizitatorilor până în noiembrie 2021. Juriul, prezidat de Kazuyo Sejima, va acorda premiile oficiale pe 30 august 2021.

Bienala de arhitectură, desfășurată cu un an întârziere din cauza pandemiei, este organizată de La Biennale di Venezia. Organizat la fiecare doi ani începând cu 1980, scopul său principal este de a oferi soluții arhitecturale la problemele societății și tehnologice.