Mihai Stepan Cazazian

VATICAN / Maica Tereza a fost canonizată

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

5a5c19ec1303c6eb3e1084f732e70d53

Foto document Maica Tereza și Vazken I , decembrie 1988 Ecimiadzin

Maica Tereza, laureată a premiului Nobel pentru Pace și una dintre cele mai emblematice personalități ale secolului trecut, a fost declarată sfântă duminică 4 septembrie de către Papa Francisc, în cadrul unei ceremonii de canonizare oficiate în Piața Sfântul Petru din Roma, în fața a 100.000 de credincioși.

“O declarăm pe Fericita Tereza de Calcutta sfântă și o trecem printre sfinți, decretând ca ea să fie venerată ca atare de către întreaga Biserică”, a declarat Papa Francisc, rostind în latină formula de canonizare. În calendarul catolic, sfânta va fi celebrată la 5 septembrie, zi în care se comemorează moartea Maicii Tereza, decedate în 1997.

Maica Tereza a fost în Armenia în decembrie 1988 la cîteva zile după teribilul cutremur. Ea s-a întîlnit atunci cu Patriarhul Catolicos Vazken I căruia, se spune, i-a declarat că este armeancă, după tatăl său născut Boyajian. Mama sa era de origine albaneză. Deși informația a fost ulterior confirmată nu este menționată în biografia sa de pe Wikipedia.

Mother-Teresa15

În Armenia alături de copii orfani după cutremurul din 1988