Mihai Stepan Cazazian

Varujan Vosganian | Mesaj pentru armeni de noul An și Crăciun

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Distinși conaționali și colaboratori,

Vă rog să primiți cele mai calde urări pentru noul An și sărbătoarea Crăciunului să vă găsească în pace și bucurie!

Anul care a trecut a fost, pentru comunitatea noastră, unul în care ne-am străduit și, zic eu, am reușit să ne reîntoarcem la o anumită normalitate. Am organizat numeroase evenimente în toate comunitățile noastre, am crescut numărul filialelor cu încă două, Timișoara și Craiova, le urăm din nou bun venit, am avut numeroase prilejuri să ne revedem sănătoși și într-o ambianță frățească, primitoare.

A fost un an dificil, dacă socotim controalele amănunțite la care am fost supuși din parte Corpului de Control al Guvernului, dar am ieșit cu bine, fără semnalarea nici măcar a unei contravenții. E drept că am primit alte și alte recomandări birocratice dar asta e, sunt banii statului. Știți cum se spune, nimic nu e mai scump decât ce primești pe gratis.

Am primit și rezultatele recensământului populației. Figurăm cu un număr de 1213 etnici armeni, față de 1361 acum un deceniu. Nu e bine, dar nici așa de rău. Dacă privim tabloul de ansamblu observăm că toate grupurile etnice au înregistrat scăderi, unele mult mai mari decât noi. Și dacă ținem cont de faptul că 2,5 milioane de persoane nu și-au declarat etnia și e de presupus că o parte dintre acestea aparțin minorităților naționale, ca să nu mai vorbim de dezavantajul major pe care armenii l-au avut în căutarea etniei în formularele de recensământ, e foarte posibil ca numărul nostru recenzat să fi fost cel puțin același ca în 2011. Oricum, numărul nostru real este mai mare și, dacă adăugăm și simpatizanții, putem să căpătăm încredere în viitorul comunității noastre și a importanței ei în societatea românească.

Vă urez să aveți un an rodnic, să-i bucurați pe cei dragi și cei dragi să vă bucure deopotrivă,  să vă creșteți copiii, cei care aveți acest dar de la Dumnezeu, în iubirea pentru neamul nostru armenesc.

                                                Shnorhavor Nor Darii ev Surp Dznunt!

                                                La mulți ani și Crăciun Fericit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *