Mihai Stepan Cazazian

Varujan Vosganian invitat la Emisiunea “NOCTURNE” de la TVR

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Emisiunea “Nocturne” a Televiziunii Romane, realizata de profesorul si criticul de film Marina Constantinescu  il va avea ca invitat in ziua de 3 ianuarie 2011 pe autorul “Cartii soaptelor”. Emisiunea de 50 min este dedicata literaturii, eroilor “Cartii soaptelor” si armenilor de pretutindeni.

Marina Constantinescu ( vezi foto) s-a născut pe 22 septembrie 1966. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti. În 1992 a început să colaboreze cu suplimentul LAI al ziarului Cotidianul şi cu revista România Literară unde a debutat cu cronica dramatică. Tot în  acelaşi an a devenit şi membru UNITER. A primit premiul UNITER pentru cel mai bun critic de teatru în 1997, cât şi Marele Premiu APTR, pentru seria de emisiuni Nocturne.


Începând din toamna lui 2001, istoria ei este legată de cea a emisiunii “Nocturne”, pe atunci “Nocturna artelor”. Un an mai târziu, în 2002, emisiunea căpăta forma pe care o păstrează, cu succes, până astăzi. „Fiecare amănunt este gândit, studiat, întors pe toate feţele, aşa că în cele bune şi în cele rele emisiunea mă reprezintă la modul absolut”, spune Marina Constantinescu.

Emisiunea găzduieşte dialoguri cu oameni deosebiţi din lumea culturală. Invitaţii moderatoarei nu sunt însă numai personalităţile mediatizate de obicei, ci şi oameni de cultură mai puţin cunoscuţi de marele public, dar extrem de valoroşi.