Mihai Stepan Cazazian

Varujan Vosganian în mijlocul prietenilor din New York

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

          În luna martie, Varujan Vosganian a efectuat o vizită în Statele Unite. Scopul vizitei, prezentarea ediției în limba engleză a Cărții șoaptelor  (The Book of Whispers)  și de revedere a prietenilor romanahay din Los Angeles și New York.

          Din săptămâna alocată vizitei, patru zile, 8-11 martie, Varujan Vosganian le-a petrecut în regiunea New York-New Jersey. În acest răstimp el a avut prilejul să participe la numeroase evenimente, să facă prezentarea cărții, să vorbească despre istoria armenilor și personajele cărții, să prezinte istoria și trecutul armenilor din România. Varujan Vosganian a avut lansări de carte la biserica Surp Leon din New Jersey, la Institutul Cultural Român și biserica Surp Sarkis din New York, și a participat la simpozionul “Reformele constituționale în Armenia” organizat de partidele Ramgavar și Tașnagțutiun din New Jersey.

alături de rumanahayi din New York

          În perioadă șederii Vosganian s-a întâlnit cu numeroase personalități armene, cu Arhiepiscopii Khajag Barsamian și Oshagan Chioloyan, cu Ambasadorul Armeniei la ONU, Zohrab Mnațaganyan, cu istorici și scriitori amerigahay, cu liderii și benefăcătorii comunităților armene din New York și New Jersey, cu reprezentanți ai Guvernului Armeniei aflați în vizită la New York, cu oficialități române, Consulul General al României la New York, Cătălin Radu Dancu și cu oficialități armericane, Queens City Councilman, Paul Vallone Jr.

          Cu desăvârșire vizita lui Varujan Vosganian a fost încununată de succes și și-a atins, din toate punctele de vedere, scopul.

          Pentru romanahayi Newyorkezi, întâlnirea cu Varujan a avut loc sâmbătă seară, 10 martie, în sălile bisericii Surp Sarkis. Acolo, într-o atmosferă plină de căldură, Varujan a vorbit despre carte, a povestit despre armenii din București și a acordat autografe. S-a întâlnit cu rude și prieteni și și-au depănat amintirile. A fost seară plăcută, memorabilă, încheiată cu îmbrățișări și promisiuni de revenire.

 

Romanahayi din New York