Redactor

Varujan Vosganian: În 2006, Turcia a demarat o campanie de denigrare pentru a opri candidatura mea la un post de comisar european

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Varujan Vosganian a declarat intr-un interviu pentru publicatia Nouvelles d’Armenie ca “eventualitatea de a deveni comisar european a ingrijorat profund Turcia, care a demarat o campanie de denigrare pentru a opri candidatura”. Este pentru oara cind Vosganian face o legatura intre esecul candidaturii si originea sa armeana.

“Turcia se temea ca prin prezenta mea (in Comisia Europeana – n.red.) genocidul impotriva armenilor sa nu revina in dezbaterea Uniunii Europene”, mai spune Varujan Vosganian, citat de Nouvelles d’Armenie.Reamintim ca premierul Calin Popescu Tariceanu l-a propus in octombrie 2006 pe Vosganian – pe atunci senator PNL – pentru un post de comisar european. Imediat dupa aceasta nominalizare, in presa au aparut informatii despre o presupusa colaborare a acestuia cu Securitatea.Dupa o intensa dezbatere publica si aminarea unei decizii din partea Comisiei Europene, Vosganian a renuntat la nominalizare. In locul sau a fost nominalizat Leonard Orban, care a primit portofoliul Multilingvism.Varujan Vosganian a militat permanent pentru ca Romania sa recunoasca oficial genocidul Turciei impotriva armenilor care a avut loc in 1915-1916. Acesta este un subiect extrem de sensibil pentru Turcia, care incearca sa impiedice o initiativa similara la nivel european.
dupa HotNews.ro