Mihai Stepan Cazazian

Vahagn Khachaturyan a depus jurământul ca președinte al Republicii Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La sesiunea specială a Adunării Naționale a Republicii Armenia, care a avut loc azi, 13 martie, Vahagn Khachaturian a depus jurământul în calitate de Președinte al Republicii.

La complexul sportiv și cultural „Karen Demirchyan” din Erevan a avut loc ședința specială a Adunării Naționale pentru depunerea jurământului celui de-al 5-lea președinte al Republicii Armenia, Vahagn Khachaturian. Sesiunea a fost condusă de vicepreședintele Adunării Naționale a Armeniei, Hakob Arshakyan.

În cadrul ceremoniei, Vahagn Khachaturyan, punând mâna pe Evanghelia lui Vehamor și pe Constituția Republicii Armenia, a jurat: „La asumarea funcției de președinte al Republicii, jur că voi respecta Constituția din Republica Armenia, să fiu imparțial în exercitarea atribuțiilor mele, să mă ghidez numai de interesele naționale, să-mi investesc toate eforturile în întărirea unității naționale.”

După jurământ, a fost intonat imnul Republicii Armenia, iar Sanctitatea sa, Karekin II, Catolicos al Tuturor Armenilor a rostit o binecuvântare patriarhală.

La ceremonie au participat prim-ministrul Republicii Armenia Nikol Pașinian, președintele în exercițiu Alen Simonyan, miniștri, președintele Republicii Arțakh, Arayik Harutyunyan și alți oficiali. Deputații din partidele de opoziție nu au participat la ședința specială.

Diplomați acreditați în Armenia, personalități publice și din lumea culturală precum și reprezentanți ai diasporei, asociații patriotice și ecleziastice de rang înalt, forțe extraparlamentare, oameni de afaceri, funcționari publici, reprezentanți ai unor ONG-uri au fost invitați la ceremonia de inaugurare.

Vahagn Khachaturyan a fost nominalizat la președinție de către partidul Contractului Civil. Adunarea Națională a RA l-a ales ca Președinte al Republicii în sesiunea din 3 martie pentru un mandat de 7 ani.

Sursa Armenpress