Elena Chobanyan

“Urlu pentru țara, în care un faimos artist nu valorează nimic!” Drama actorul VARTAN PETROSYAN implicat într-un accident auto

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

g_image

Binecunoscutul actor  armean Vartan Petrosyan, ce a fost acuzat ca fiind vinovat de accidentul produs în data de 20 octombrie pe autostrada Eghvard-Erevan și în urma căruia au murit doi tineri, tocmai a ieșit din centrul Stres și a fost condus spre Tribunalul de Primă Instanță din Abovyan, unde se va discuta despre propunerea arestării  actorului.

V. Petrosyan a spus jurnaliștilor, că dacă el este vinovat de această tragedie, este pregătit să-și asume responsabilitatea, indiferent de nivelul de pedeapsă.  “Și acest lucru trebuie să știe toți! Să nu treacă prin minte nimănui, că eu, Vartan Petrosyan, artistul armenilor fug de responsabilitate..”, – a menționat actorul. El a mai declarat, că nu își amintește de accident și tinerii, care au murit în urma accidentului. “Am rugat să-mi dea 3-4 zile ca să-mi revin, dar degeaba. Nu știu de ce se grăbesc. Dacă sunt vinovat, să mă aresteze, dar până atunci am tot dreptul să cer toate documentele ce îmi vor dovedi nevinovăția. În acest moment, datorită centrului Stres sunt în stare să vorbesc normal, coerent. Însă până atunci nu eram nici măcar în stare să vorbesc omenește..”, – a adăugat faimosul artist.

Avocatul actorului, Nikolai Baghdasarian, spera ca tribunalul să ia o decizie rezonabilă însă, până la urmă, tribunalul din provincia Kotayk a decis să-l rețină pe actor și din sala tribunalului a fost încarcerat.

Șeful departamentului de investigații din regiunea Kotayk, Valentin Papian, a spus, că avocatul a refuzat să participe la interogare din cauza unei invitații la khaș (mâncare populară, chiar tradițională la armeni). La această afirmație avocatul Nikolai Baghdasarian a răspuns, că el a fost dimineața în biroul său și pregătea apărarea, iar în ceea ce privește khașul, îi este interzis să-l mănânce.

Anchetatorii au refuzat  o serie de documente, pentru a pune în aplicare măsura arestării preventive, singurul document fiind pașaportul franțuzesc al actorului pe care avocatul său l-a înmânat tribunalului. Astfel actorul a fost reținut.

Deși sunt conștienți de pierderea celor doi tineri în accident și suferința familiilor lor, majoritatea armenilor sunt de partea actorului. Omul de cultură, Levon Muthafian, a menționat: “Urlu pentru țara în care un  faimos  artist nu valorează nimic…”.

În acest moment, actorul iubit este într-o stare de nedescris iar soția lui nu a fost lăsată nici măcar să-l sărute la despărțire (vezi video-ul).

Să vedem cum vor decurge lucrurile…

Elena Ciobanyan