Mihai Stepan Cazazian

UPDATE / Rezultatul alegerilor legislative din Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

ELECTIONS 2017

După numărarea a 99,8% din buletinele de vot, Partidul Republican al președintelui Serje Sargsyan a obținut 49.15% din voturi, a declarat luni Comisia Electorală Centrală.

„Conform rezultatelor preliminare ale alegerilor, Partidul Republican este de natură să formeze noul guvern“, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului de guvernământ, Edouard Charmazanov.

Coaliția de opoziție condusă de omul de afaceri Gaguik Tsaroukian ( Blocul Tsaroukian)a adunat pentru 27.37% din voturi și intră astfel în Parlament. Gaguik Tsaroukian, unul dintre cei mai bogați oameni din Armenia, a criticat guvernul că este incapabil să lupte împotriva sărăciei și a corupției și a promis reducerea prețului la gaze și energiei electrică.

Alte două partide de opoziție, „Elk“ și Dașnagțutiun  au primit 7,78% și respective 6,58%, respectiv, voturi și au depășit pragul de 5% necesar pentru a intra în Parlament.

Prin urmare, patru partide vor împărți cele 101 de locuri în Parlament. Procentul de participare la vot a fost de 60,86% din alegătorii populația Armeniei fiind  de 2,9 milioane de oameni, potrivit comisiei.