Mihai Stepan Cazazian

Uniunea Europeană va furniza utilaje agricole regiunilor din nordul Armeniei

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Având în vedere starea actuală de urgență cu care se confruntă Armenia și nevoile producătorilor vulnerabili de mașini agricole mici, Uniunea Europeană și Agenția de Dezvoltare Austriacă va furniza în cadrul proiectului inițiativei „Agricultura ecologică” UE în Armenia (EU-GAIA) mașini de cultivat pe scară largă (motoblocuri) în comunitățile din regiunile Shirak, Tavush și Lori.

Echipamentele vor fi utilizate în mod rotativ de către producătorii vulnerabili identificați în comunități, care sunt pregătiți să dezvolte producția de legume și să utilizeze direct suportul furnizat (blocuri motor).

Prima vizită pentru livrarea de utilaje agricole va avea loc pe 13 mai în comunitățile Amasia și Sarapat din regiunea Shirak. Proiectul va furniza echipamentul comunităților menționate din regiunea Shirak și va oferi o demonstrație despre modul în care funcționează echipamentul.

Predarea utilajelor agricole va fi un eveniment în aer liber. Acest eveniment face parte din asistența imediată a Uniunii Europene pentru atenuarea efectelor crizei COVID-19 în sectorul agricol.