Mihai Stepan Cazazian

UNESCO / “Pelerinajul la mănăstirea Sfântului Apostol Thaddeus”, propus de Armenia, a fost înscris pe lista patrimoniului cultural imaterial

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Mânăstirea armeană Sfântul Taddaeus din nordul Iranului a fost clasată, începând cu data de 6 iulie 2008, de către UNESCO ca un sit al patrimoniului cultural mondial. Cu câteva zile în urmă “pelerinajul la mănăstirea Sfântului Apostol Taddeu”, prezentat de Armenia, a fost înscris pe lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO. Pelerinajul are loc, anual, în luna iulie.

Decizia a fost luată în urma dosarului prezentat de Comisia Armeană însărcinată de UNESCO, o organizație care lucrează în colaborare cu Ministerul Armean al Educației, Științei și Culturii.

One Response to UNESCO / “Pelerinajul la mănăstirea Sfântului Apostol Thaddeus”, propus de Armenia, a fost înscris pe lista patrimoniului cultural imaterial

  1. Alice March 18, 2019 at 9:41 pm

    Ce initiativà minunatà si ce decizie favorabilà! E un loc minunat si pentru noi are o importantà deosebità, fiind locul unde zace unul dintre cei doi apostoli care ne-au dar credintà si identitate! Astàzi se aflà în Iran, dar fàcea parte din leagànul Armeniei istorice.