Redactor

Un tramvai numit dorinta in regia lui Suren Shahverdyan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În zilele de luni 15 şi 22 martie Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte prezintă la SALA ATELIER a Teatrului Naţional Bucureşti spectacolul „Un tramvai numit dorinţă“ de Tennessee Williams în regia lui Suren Shahverdyan din Armenia.

După Hitler in Love, avîndu-l ca protagonist pe Dumitru Acris, care a cîştigat premiul II la Festivalul Internaţional de Teatru Apostrof de la Praga, regizorul armean Suren Shahverdyan a revenit la Târgovişte pentru această a doua montare, care a avut premiera în 9 octombrie 2009.

Născut în 1977, în Vanadzor (Armenia), Suren Shahverdyan a absolvit Universitatea de Teatru şi Film din Erevan. Spectacolul pregătit pentru examenul de licenţă dupa piesa “Un tramvai numit dorinţă” de T. Williams, a fost foarte apreciat de critici şi premiat la festivalul “Shermukshnis” din Lituania. Au urmat, în 2002, spectacolul pentru copii “Aventurile lui Buratino”, iar în 2003, dramatizările “Fericirea de celofan” după S. Hodikyan, un autor armean contemporan şi “Basme”, după H. Tumanyan.

În 2004, a pus în scenă “Psihoza 4:48” de Sarah Kane, cu care a participat la numeroase festivaluri internaţionale (inclusiv Babel 2008, la Târgovişte). La Festivalul Internaţional de Teatru Experimental din Cairo, în 2006, a obţinut Premiul pentru cea mai bună regie. Tot în 2006 regizează o nouă piesă, “Nevroza părinţilor noştri”, scrisă de celebrul autor german Lucas Berfus.

Cu spectacolul “Hitler in Love” montat la Târgovişte a participat la festivaluri internaţionale de teatru la Trabzon, Praga, Amsterdam, Roma si Fellbach (Germania).

din comunicatul de presa primit de la Teatrul din Targoviste