Mihai Stepan Cazazian

UN GEST REMARCABIL

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

IMG_3376„Nu adunați avuții pentru voi pe pământ,
ci acumulați comori în ceruri . . . ”

(Matei 6. 19 – 22)

 

 

 

Adesea Iisus obișnuia să îndemne mulțimea adunată spre a-L asculta, să nu ezite a da de pomană celor nevoiași. „Milostenia, ca formă a binefacerii, este cea mai iubită de Dumnezeu – rostește cu orice prilej părintele Oshakan Khachatryan, de la amvonul bisericii SFÂNTA MARIA din Constanța. Ea salvează omul de multe primejdii, îl curăță și îl sfințește, îl împacă cu Dumnezeu.”
Ascultând această evlavioasă recomandare, dar și umanitară în același timp, unii dintre enoriașii bisericii armene din Constanța oferă din prisosul lor celor care au diverse nevoi.
Un exemplu demn de semnalat este donatorul KEVORK AKCHEHIRLIAN, care a oferit 200 de perechi de pantofi de sport (adidași), pe care i-a adus la biserică, pentru a fi împărțiți celor doritori.
Ca urmare, o parte dintre aceștia au fost distribuiți familiilor de armeni care și-au exprimat dorința să-i primească, iar restul 167 de perechi rămase au fost oferite Centrului de Plasament „Antonio”- cu un efectiv de peste 70 de copii între 2 – 22 ani, de pe lângă Consiliul Județean Constanța – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
Trebuie menționat faptul că și anul trecut, domnul Kevork Akchehirlian a făcut același gest, distribuind prin intermediul Parohiei Bisericii Armene din Constanța, o mare cantitate de confecții și încălțăminte. O mare parte dintre acestea au ajuns la familii de armeni din localitate, iar surplusul a fost donat Centrului „Fair Play ” din Constanța, care are ca obiect de activitate sprijinirea copiilor vulnerabili şi marginalizaţi.
Biserica armeană din Constanța, în frunte cu părintele său paroh, Oshakan Khachatryan, îi mulțumește cu drag și binecuvântare, pe această cale. Întreaga comunitate armeană apreciază gestul său și-i mulțumește cu recunoștință, sperând ca acesta să devină exemplar și să inspire și pe alții, spre a dărui cu generozitate din prisosul bunăstării lor.

IMG_3371

IMG_3151

One Response to UN GEST REMARCABIL

  1. Florin August 16, 2016 at 9:09 am

    Trebuie mentionat ca initiativa de a darui copiilor de la Centrul Antonio din Constanta cele 167 de perechi de adidasi ii apartine Rafaelei Cazazian in colaborare cu domnul Cojocaru.