Edvard Jeamgocian

Un gând de departe, din California …

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

          La fel ca în tinerețe, sufletul meu încă vibrează la tot ce este armenesc, la tot ce este românesc și sper să rămână așa până la sfârșit. Zilele-mi lungi, mai lungi decât ale altora, mi le petrec în singurătate, în întuneric, vorbind cu gândurile mele, ascultând la computerul, ale cărui clape degetele mele le știu pe din afară, muzică, dialoguri, filme.

          Armenia , My Love (2017 ) Full Movie HD – Limited Time Official film

Zilele trecute, întâmplător, am descoperit, un film care m-a mișcat profund, care mi-a răscolit sufletul, film care doresc să-l împărtășesc cu conaționalii mei din România. Nu este primul film despre Genocidul Armean, despre tragedia nației mele, pe care l-am urmărit, dar filmul acesta, realizat cu o profunzime deosebită, a reușit să patrundă adânc, foarte adânc, în sufletul meu.

         

Este vorba despre filmul Armenia my love realizat de Diana Busuioc Angelson, o tânără cineastă româncă, regizoare-scenografă-actriță, stabilită de mulți ani în Statele Unite care, cu o sensibilitate rar întâlnită și diligență deosebită, a reușit să creeze un film monumental dedicat martirilor Genocidului, dedicat suferințelor poporului armean. Pentru a înțelege dăruirea Dianei Busuioc Angelson față de tragedia nației armene vă rog să urmăriți și interviurile acordate de ea televiziunii armene și române.

  

      

Armenia my love este un film pe care-l recomand tuturor armenilor și românilor din țara în care m-am născut, dar și armenilor și românilor de pretutindeni și sunt cu speranța că acest film să fie un impuls care să aducă și Parlamentul României cu un pas mai aproape de recunoșterea Genocidului Armean.

Vartan CIALIKIAN