Mihai Stepan Cazazian

Un film despre Genocidul armean în regia lui Shekhar Kapur

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Three-apples

Sona Tatoyan, actrița și producătoarea de origine armeană născută în Statele Unite ale Americii, se pregătește să realizeze un film despre genocidul armean, bazat pe romanul premiat a lui Micheline Aharonian Marcom, Three Apples Fell from Heaven (Trei Mere au căzut din Rai).

Scenariul a fost scris de soțul actriței, Jose Rivera, care este de altfel și autorul scenariului pentru ”The Motorcycle Diaries” (Jurnal de călătorie) și al adaptării romanului lui Jack Kerouac ”On the Road” (Pe Drum).

Filmul va fi regizat de Shekhar Kapur ale cărui pelicule, printre care „Elizabeth” și „Elizabeth: The Golden Age” (Elizabeth: Epoca de Aur) au avut nouă nominalizări la Oscar. ”Acesta este un proiect provocator, care dezvăluie un capitol rușinos din istoria lumii. Eu nu mă dau înapoi de la provocări și cred că lumea este gata să mi se alăture în analizarea acestei tragedii și a consecințelor pe termen lung ale acesteia. Filmele mele încearcă să dea chipuri umane istoriei și cred asta le face relevante. Asta e ceea ce sper să fac și în descrierea Genocidului Armean.” a declarat Kapur.

Sona Tatoyan spune că este extrem de bucuroasă să lucreze cu Shekhar Kapur la acest proiect. ”José și cu mine am petrecut o săptămână cu  Shekhar  în Erevan lucrând la scenariu și căutând locațiile potrivite pentru filmări. Am citit că este un regizor care lucrează la intersecția dintre artă, mit și activism și cred că aceasta este o descriere perfectă și pentru filmul nostru. Este primul de acest fel  – o drama istorică epică –  care urmează să fie filmat într-o țară cu o infrastructura cinematografică nedezvoltată. „Trei Mere” va reprezenta catalizatorul care va ajuta la crearea unei industrii cinematografice de clasă mondială în Armenia, așa că într-adevăr este un act de activism. Un alt lucru important de reținut este faptul că pelicula este o coproducție SUA, Armenia, Franța și Turcia. Filmul nu este doar o poveste despre genocid, este o poveste care funcționează pe mai multe nivele. Dorim să împărtășim filmul cu oameni din întreaga lume, din toate culturile și cu oameni de toate credințele; nu numai cu armenii, ci cu toate ființele umane care se uită la genocid ca la o tragedie universală. “

Filmările vor începe la sfârșitul acestui an.

Mai multe informații despre acest film puteti afla pe site-ul

https://www.facebook.com/ThreeApplesFellFromHeaven