Mihai Stepan Cazazian

UN CEAS PENTRU ARTĂ în Colecția prof. Garabet Avachian la Muzeul Colecțiilor de Artă

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Muzeul Colectiilor de Arta

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita sambata, 26 iulie 2014, ora 11.30, la o vizita cu ghidaj gratuit in Colecția prof. Garabet Avachian la Muzeul Colecțiilor de Artă(Calea Victoriei nr. 111). Prezentarea este sustinuta de Elena Ciocoiu, specialist in cadrul sectiei Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale si Marketing.

Se plateste doar biletul de intrare in muzeu, fara taxa de ghidaj obisnuita. Participarea se face pe baza de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro, in limita locurilor disponibile.

Colectia Garabet Avachian

Garabet Avachian (1907 – 1967) a fost un remarcabil profesor de vioara la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucuresti, provenind dintr-o familie pasionata de arta. Verii săi, Beatrice si Hrandt Avakian, au pus bazele unei colectii care le poarta numele, regasita tot la Muzeul Colectiilor de Arta.

Garabet Avachian a achizitionat cele mai importante lucrari intre anii 1950 – 1967 urmand criteriul valorii, prin care si-a desavarsit gustul pentru arta. Devenit un promotor al „institutiei” colectionarului, locuinta sa a gazduit un numar impresionant de lucrari de pictura romaneasca, obiecte de arta populara, piese de arta decorativa occidentala si orientala, confirmand inclinatia acestuia pentru diferite genuri artistice si arii de civilizatie.

UN CEAS PENTRU ARTA (vizita cu ghidaj gratuit)
Colectia prof. Garabet Avachian
Tarif: 15 lei (pret intreg)/pensionari: 7,5 lei/studenti: 4 lei/elevi: gratuit in perioada vacantelor
Inscrieri la: programari@art.museum.ro sau 021.314.81.19