Mihai Stepan Cazazian

UN CEAS PENTRU ARTA în Colecția prof. Garabet Avachian la Muzeul Colecțiilor de Artă

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Colectia Garabet Avachian (1)

Colectia prof. Garabet Avachian
Tarif: 15 lei (pret intreg)/pensionari: 7,5 lei/studenti: 4 lei/elevi: gratuit in perioada vacantelor
Inscrieri la: programari@art.museum.ro sau 021.314.81.19

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita sambata, 30 august 2014, ora 11.30, la o vizita cu ghidaj gratuit in Colectia prof. Garabet Avachian la Muzeul Colectiilor de Arta (Calea Victoriei nr. 111). Prezentarea este sustinuta de Elena Ciocoiu, specialist in cadrul sectiei Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale si Marketing.

Se plateste doar biletul de intrare in muzeu, fara taxa de ghidaj obisnuita. Participarea se face pe baza de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro, in limita locurilor disponibile.

Garabet Avachian (1907 – 1967) a fost un remarcabil profesor de vioara la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucuresti, provenind dintr-o familie pasionata de arta. Verii sai, Beatrice si Hrandt Avakian, au pus bazele unei colectii care le poarta numele, regasita tot la Muzeul Colectiilor de Arta.

Garabet Avachian a achizitionat cele mai importante lucrari intre anii 1950 – 1967 urmand criteriul valorii, prin care si-a desavarsit gustul pentru arta. Devenit un promotor al „institutiei” colectionarului, locuinta sa a gazduit un numar impresionant de lucrari de pictura romaneasca, obiecte de arta populara, piese de arta decorativa occidentala si orientala, confirmand inclinatia acestuia pentru diferite genuri artistice si arii de civilizatie.