Mihai Stepan Cazazian

Un armean, cetățean de onoare al municipiului Focșani

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Adrian Alaci a primit pe 22 decembrie din partea Consiliului Local Focsani titlul de cetatean de onoare al urbei. Domnul Adrian Alaci provine dintr-o veche familie de armeni, din asa numitii armeni bastinasi stabiliti pe meleagurile Moldovei din timpuri stravechi.

Putini armeni cunosc cariera domnului Adrian Alaci. Dansul este cel mai titrat antrenor de tir al tarii. S-a nascut pe 4 aprilie 1943 la Focsani si de mic a fost atras de mirajul „pustii”. De altfel acest miraj  este o boala de familie, fratele sau Puiu Alaci fiind un aprig vanator, care ne-a incantat si pe noi cu povestirile sale publicate de Editura Ararat.

Adrian Alaci a practicat vreme de cinci ani sportul de performanta, cucerind de doua ori Cupa Romaniei. Gandul cel bun l-a indreptat in 1973 spre meseria de antrenor. A fost distins cu titlul de  antrenor emerit pentru numeroasele performante stabilite de elevii sai, fiind si selectioner timp de mai multi ani al lotului olimpic de tir al Romaniei. Poate cel mai celebru succes este acela de la Olimpiada de vara de la Londra din 2012,cand elevul sau Alin Moldoveanu a obtinut medalia de aur la categoria „pușcă cu aer comprimat 10 m”.

Respectele noastre domnule Adrian Alaci.

Gabriel Antonie Lazarovici

  •  
  •