Mihai Stepan Cazazian

UN ARMEAN, ANTRENORUL ECHIPEI NAȚIONALE DE FOTBAL A GRECIEI

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

pict

 

Echipa Greciei, adversara României în grupa de calificare pentru EURO 2016, va fi antrenată de armeanul Sergio Markarian.

Sergio Markarian (Sergio Apraham Markarian Abrahamian)s-a născut în Uruguay la Montevideo la 1 noiembrie 1944. Anii copilăriei și adolescenții (7 – 18 ani)i-a petrecut în Argentina. A urmat cursurile universitare și a lucrat la o mare companie de distribuție a carburanților din Uruguay ajungând chiar directorul general al acesteia. Dragostea pentru fotbal l-a determinat să urmeze și cursurile Institutul Superior de Educație Fizică din Uruguay.

Sergio Markarian nu a jucat fotbal de mare performanță, dar este un mare antrenor recunoscut în întreaga lume. A obținut rezultate remarcabile atât cu echipe de club din America de Sud și Europa cât și cu echipa națională a Paraguayului.Trebuie să menționăm că Sergio Markarian vorbește fluent limba greacă. Face parte din puținele personalități recunoscute ca atare de statul Uruguay. Îi dorim succes în activitatea sa, mai puțin, desigur, la returul întâlnirii cu România. !

Gabriel Antonie Lazarovici