Mihai Stepan Cazazian

UGAB / Campanie intensă de sprijin în Liban după ce s-a strâns un milion de dolari pentru gestionarea pandemiei și crizei sanitare

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

AGBU Lebanon scouts mobilize a clean-up patrol among other rescue and relief operations including AGBU medical dispensaries, shelters and food packages

7 august 2020

Lansarea la mijlocul lunii aprilie 2020 a unei campanii masive de strângere de fonduri pentru Fondul umanitar internațional UGAB face, din nou obiectul unei mobilizări globale a donatorilor. De asemenea, se dovedește că motto-ul UGAB potrivit căruia „Unirea face puterea” are importanță, în continuare.

La 31 iulie, această campanie a atins primul său obiectiv de milion de dolari. Patru zile mai târziu, pe 4 august, o explozie de o violență rară a devastat capitala libaneză, mobilizând peste 100.000 de dolari în trei zile pentru finanțarea operațiunilor de urgență și salvarea populației. Nevoia de asistență umanitară a crescut dramatic odată cu distrugerea infrastructurii, atât a locuințelor, cât și a întreprinderilor, adăugându-se crizei economice și de sănătate care a lovit puternic viețile și traiul țării de câțiva ani.

Pentru președintele UGAB, Berge Setrakian, „spre deosebire de crizele pentru care UGAB a strâns fonduri, fie că este vorba de cutremurul din 1988, războiul din Arțakh, refugiații armeni din Siria sau alte urgențe locale, criza COVID-19 și dezastrul recent care a lovit Libanul pune în pericol armenii din mai multe zone de risc ”.

Potrivit acestuia, în ciuda situației economice și financiare, solidaritatea dintre armeni, care emană din toate colțurile lumii, demonstrează „sentimentul înnăscut de responsabilitate pe care armenii îl au față de celălalt atunci când viața lor este în pericol ”.

Pentru Anita Anserian, directorul general al Oficiului Central al UGAB, în contact permanent cu birourile regionale și secțiile locale ale rețelei internaționale UGAB, mobilizarea a fost imediată și puternică.

Moments after the blast: images from the AGBU Demirdjian Center which had been filled with campers, volunteers and staff at the time of the disaster.

„Fără fondurile strânse, care ne permit să finanțăm acțiunile, nu am fi fost capabili să desfășurăm programele noastre de ajutor alimentar în regiunile cele mai afectate, precum Liban, Armenia, Siria, pe lângă orașele în care nu ne așteptam ca Los Angeles, Toronto, Montreal, Sydney … care au fost foarte afectate de pandemie ”, adaugă Anita Anserian. “Acum este datoria noastră să intensificăm campania de strângere de fonduri pentru a putea salva comunitatea noastră din Liban, devastată de explozie.”

Moments after the blast: images from the AGBU Demirdjian Center which had been filled with campers, volunteers and staff at the time of the disaster.

Berge Setrakian confirmă urgența situației: „Fondurile strânse până în prezent se termină în fiecare zi pe măsură ce nevoile cresc. Aceasta înseamnă că este necesară o mobilizare zilnică pentru a le oferi ajutor și asistență. Prin urmare, continuăm să chemăm toți compatrioții noștri să rămână mobilizați cu noi cât mai mult posibil, astfel încât nici un armean, nicăieri în lume, să nu fie lăsat pe marginea drumului. Odată ce pandemia va fi în urma noastră și Libanul – sperăm – își va găsi repede drumul înapoi spre stabilitate după șocul prăbușirii sale, va trebui să rămânem mereu pregătiți și mai puternici de fiecare dată pentru a face față provocărilor globale pe care va trebui să le înfruntăm. UGAB va fi întotdeauna rezistent, capabil să înfrunte noi crize, o adevărată sursă de speranță și mântuire pentru armenii din întreaga lume. “

Pentru mai multe informații despre Fondul umanitar internațional UGAB, vizitați agbugiving.org/reliefefforts. Pentru a participa la sprijin urgent pentru Liban, donați online (donate.agbu.org/lebanonrelief), telefonic (+ 001-212-319-6383) sau prin transfer bancar (pentru mai multe detalii, scrieți la : giving@agbu.org).